(video) Strada Albişoara se doreşte a fi şi pietonală!

Strada Albişoara va fi şi pietonală! Despre acest lucru a anunţat primarul general al capitalei Ion Ceban. Edilul a precizat că strada Albișoara ar putea fi transformată în pietonală într-un weekend din lună.

“Vom încerca, ca o dată în lună, strada Albișoara să fie pietonală, în unul din weekend-uri. O să încercăm acest lucru în curând. Dacă prinde, vom face o tradiție din asta”, a adăugat Ceban.

https://www.facebook.com/primariachisinaumd/videos/4202867396442049/?cft[0]=AZWv3Wr3TkfC-y-0MN9GGv5OrCFzfbkjGG0Xhz3_g-ltXINC4ZDcz_QUunkSxRrkj1Op8eYRjq-xSqbZSaYzMSUPOxJF0It306rakSRHs2iZxvKCoxq1TxFiReT1NDdJM-wZVq4dfTQBNSpqQPXvaeoI_j59lv2rCLjqBYSrNHVMzw&tn=%2CO%2CP-R

Anunţul curios a fost făcut apropo în contextul evenimentului de lansare a unei noi rute de troleibuz, una care va circula pentru prima dată pe câteva străzi din capitală, inclusiv pe strada Albişoara.

Ruta nr. 38 (str. Alba Iulia – str. Burebista), cu o lungime de 34 km (tur-retur), va face legătura între sectoarele Buiucani și Botanica. Pe aceasta vor circula 10 unități noi, de ultimă generație, care se pot deplasa şi autonom (20 km), fabricate în Belarus și asamblate la Chișinău, cu un interval de circulație în orele de vârf de 15 minute.

Traseul rutei a fost selectat de cetățeni pe siteul Primăriei și pe rețelele de socializare, din mai multe variante propuse. Doar că autoritățile locale au decis prelungirea uşoară a traseului, pentru a asigura și zona sectorului Botanica cu transport public de mare capacitate.

Va avea următorul itinerar:

  • Tur: str. Alba Iulia, str. L. Deleanu, str. Nicolae H. Costin, str. Ion Pelivan, str. V. Belinski, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. A. Șciusev, str. M. Viteazul, str. Albișoara, bd. Iurii Gagarin (Gara), str. Muncești, str. Burebista;
  • Retur: str. Burebista, bd. Dacia, bd. Decebal, bd. Iurii Gagarin, str. Albișoara, str. M. Viteazul, str. Columna, str. H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir, str. Ion Creangă, str. V. Belinski, str. Ion Pelivan, str. Nicolae H. Costin, str. L. Deleanu, str. Alba-Iulia (stația terminus).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/