(video) Test Drive: Volvo S90 și V90

Autor: Constantin Mihalachi

Pentru a ajunge la test drive-ul internațional al noilor Volvo S90 și V90 ce s-a ținut la sudul Spaniei a trebuit să fac o cale foarte lungă, care într-un final a însumat vreo 16 ore de zbor dus-întors. Dar ce nu faci ca să vezi cum luxul scandinav ce atrage după sine și un ușor aer rece întâlnește Costa del Sol (Coasta de Soare) întinsă în preajma orașului Marbella de-a lungul mării Mediterane la doar câțiva zeci de kilometri de continentul african.

Însă a mai fost ceva la mijloc…. Încă de la apariția noului XC90, eu urmăream cu mare atenție fiecare comunicat de presă venit de la Volvo. Mereu aveam o presimțire că această companie mai are multe să ne spună și așa a fost. Dacă SUV-ul m-a convins că este un model reușit din toate punctele de vedere, acum misiunea suedezilor a fost de a ne convinge că și noile S90 și V90 nu doar merită atenția noastră dar pot ține piept unor modele rivale consacrate.

[pro_ad_display_adzone id=”20701″]

Impresii pe scurt

Trebuie să recunosc că acest test drive a stârnit niște reacții foarte puternice pe pagina mea de Facebook. La fiecare poză postată primeam zeci de mesaje în privat, în care mulți dintre voi mă întrebau despre tot felul de lucruri. Însă cel mai des primeam această întrebare – este mai bun ca E-Class?

Părerea mea este că Volvo vine cu un suflu nou în acest segment, unde cei trei rivali germani s-au apropiat foarte mult unul de celălalt și au cam uitat de rivalii din afara hotarelor Germaniei. Nu am fost foarte entuziasmat de noua generație E-Class, despre care v-am spus în test drive că are o suspensie gălăgioasă ce nu știe să absoarbă bine din denivelări și materiale destul de necalitative în interior.

Volvo a studiat bine concurenții și a îndreptat lucrurile acolo unde aceștia au călcat strâmb. După calitatea materialelor, S90/V90 are cel mai bun interior din segment și vă spun de ce. Scaunele din Volvo sunt probabil cele mai bune din segment mulțumită suportului și a zecilor de reglaje pe care le oferă. Pe unele comenzi din interior, cum ar fi butonul ce răspunde de pornirea sistemului audio sau cel de selectare a modului de rulare, puteți avea cristale!! Și unde mai pui că mânerele de deschidere a portierelor din interior sunt făcute din aluminiu masiv.

În plus, Volvo este sinonim cu siguranța, iar noile S90 și V90 nu sunt o excepție. Desigur nu mi-o doresc să mi se întâmple niciodată în viață, însă dacă ar fi să fiu implicat într-un accident rutier, mi-aș dori să mă aflu într-un Volvo.

Mulți moldoveni din păcate nu apreciază la justa valoarea utilitatea acestor sisteme pe care le propune Volvo, însă în caz de impact ele fac tot posibilul ca cei din interior să fie protejați la maxim. Și multe dintre ele, cum ar fi sistemul de avertizare în caz de impact frontal, sistemul de avertizare în caz de părăsire a benzii de rulare sau cruise controlul adaptiv sunt oferite standard, pe când la concurenți va trebui să scoateți bani grei din buzunar.

Pe de altă parte, Volvo S90 nu vine cu cel mai bun preț de start din segment, ceea ce îi va pune piedici în atragerea unor noi clienți. Chiar și așa, cei care vor opta pentru un S90 sigur vor face o alegere bună pentru că vor primi în schimb o mașină construită cu mare atenție, una eficientă și sigură. Iar aceste trei calități nu le găsești la multe modele în prezent.

Galerie foto

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/