(video) Top cele mai sigure maşini testate de Euro NCAP în 2022. Două sunt de la Tesla, iar două chineze

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP a anunţat câștigătorii din 2022, cel mai aglomerat an de crash teste organizate. În cele ce urmează vedeţi mașinile care au obținut cele mai mari scoruri generale, pe baza rezultatelor obţinute în ce priveşte protecția ocupanților adulți, protecția ocupanților minori, protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor și eficienţa sistemelor de asistenţă.

Pentru prima dată, această listă include două mașini de la Tesla și două nou-venite chineze pe piața europeană. Aceste rezultate subliniază importanța ratingului de cinci stele al Euro NCAP pentru stabilirea siguranței, credibilității și calității pe piața europeană pentru producătorii de vehicule din Europa, dar și dincolo de granițele sale.

Câștigătorii sunt următorii: Hyundai IONIQ 6 a câştigat în clasa mașinilor de familie spaţioase; ORA Funky Cat în clasa mașinilor de familie compacte; Tesla Model S în clasa maşinilor executive; Tesla Model Y în clasa SUV-urilor compacte și WEY Coffee 01 în cea a SUV-urilor de talie mare. Mărcile WEY şi ORA sunt din portofoliul gigantului Great Wall Motors.

Hyundai IONIQ 6 a obținut rezultate excepțional de înalte în ce privește nivelul de protecție oferit ocupanților adulți – 97%. Fiind complet electric și cu cele mai noi tehnologii de siguranță la bord, IONIQ 6 urmează cu siguranță traiectoria recentelor dezvoltări din industrie. La capitolul protecție copii, IONIQ 6 a oferit una bună pentru toate regiunile critice ale corpului manechinelor (care imită minori de 6 şi 10 ani), în testele de impact frontal şi lateral, obţinând puncte maxime în această parte a evaluării.

2022 a fost remarcabil pentru numărul de noi mărci chineze care au venit în Europa și au obținut rezultate excelente. În urma unor încercări mai puțin reușite de a pătrunde pe piața europeană în trecut, mai mulți producători din statul asiatic demonstrează că mărcile lor pot concura acum în materie de siguranță cu mărci europene bine stabilite. În clasa Small Family Car, ORA Funky Cat este excepțional de bine echipat și, fiind în fruntea clasei sale, a depășit mai multe mărci cunoscute.

A doua mașină de marcă chinezească din listă, cea mai bună din clasă, este WEY Coffee 01, din nou foarte echipată și cu performanțe bune în toate evaluările. Euro NCAP spune că a fost urmat îndeaproape de Lexus RX.

Tesla a avut un impact uriaș pe piața auto europeană datorită designului și etosului său. Compania a fost, de asemenea, hotărâtă să-și facă un nume brandului în ceea ce privește performanța în materie de siguranță. Tesla Model S și Tesla Model Y sunt ambele performante în Protecția ocupanților adulți și ambele vehicule au obținut cel mai mare scor de 98% la Safety Assist dintre toate vehiculele din această listă. Tesla Model S este, de asemenea, cel mai bun performer din clasa sa în categoria Pure Electric.

„2022 a fost unul dintre cei mai aglomerați ani ai Euro NCAP de până acum și am văzut o mulțime de noi producători de mașini și noi tehnologii. Este clar că o evaluare bună Euro NCAP este văzută de producătorii de automobile ca fiind esențială pentru succesul în Europa. Acest lucru poate însemna doar echipamente de siguranță mai bune și mașini mai sigure pentru consumatorii europeni din întreaga lume.”

Michiel van Ratingen, Secretarul General al Euro NCAP

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/