(video) Toyota Highlander pentru Europa se alege cu un nou motor şi un nou sistem multimedia

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Highlander, cel mai mare SUV european hibrid al mărcii, câștigă opțiuni noi pentru un aspect proaspăt și tehnologii noi pentru o experiență de utilizator mai conectată și personalizată pentru gama anului 2023. Toate caracteristicile sunt disponibile în funcție de echipare. Structura și conținutul echipărilor pot fi diferite în funcție de piață.

Caracteristici cheie:

 • Highlander, care și-a făcut debutul în Europa de Vest în 2021, oferă rafinament cu un interior flexibil cu șapte locuri și performanță prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală inteligentă (AWD-i). 
  • Nou pentru 2023 este o opțiune bogată de vopsea metalizată – Cypress Green – care îi sporește stilul distinctiv și îl face să iasă în evidență pe șosea. 
  • Mai există o notă de stil contrastantă de la noile jante de 20 de inchi din aliaj negru lucios, în timp ce adăugarea opțiunilor de tapițerie din piele Bej și Ocru ridică aspectul și senzația premium ale interiorului.
 • Highlander este cel mai recent model care a adoptat noul sistem multimedia Toyota Smart Connect. Aceasta introduce un ecran tactil de înaltă definiție de 12.3 inchi și o funcționalitate suplimentară, inclusiv navigaţie bazată pe cloud, cu informații în timp real despre evenimentele rutiere și un asistent vocal la bord
  • Navigarea în cloud poate fi accesată fără a fi nevoie să împerecheați un smartphone și fără costuri suplimentare de date; noul Highlander este vândut cu un plan de date valabil pentru patru ani, care acoperă, de asemenea, actualizări convenabile ale sistemului OTA. 
  • Modelele în echipări superioare vin cu Toyota Smart Connect+, care oferă în plus un sistem de navigație încorporat, care permite planificarea rutelor atunci când și unde conexiunea la cloud nu este disponibilă. Acesta oferă, de asemenea, cartografierea 3D a orașului, recunoașterea indicatoarelor rutiere și informații fixe despre locația radarelor!
  • Noile sisteme mai permit funcții utile de la distanță, inclusiv blocarea și deblocarea ușilor, dar şi includerea semnalizatoarelor de avarie pentru a ajuta la localizarea mașinii într-o parcare aglomerată. 
  • De asemenea, permit conexiunea wireless la smartphone prin Apple CarPlay, plus conexiunea prin cablu pentru a utiliza sistemul Android Auto.
 • Toate modelele Highlander vin acum cu o suprafaţă de încărcare wireless, relocată în consola frontală, pentru o utilizare mai ușoară.
 • Panoul de bord din spatele volanului a suferit o reproiectare completă odată cu introducerea unui nou monitor digital de 12.3 inchi, care oferă informații ușor de citit și operare intuitivă. Ecranul creează efectul unui grup de ceasuri 3D concave, cu o grafică ce poate fi personalizată pentru a se potrivi preferințelor șoferului, fiind disponibile patru teme: Casual, Smart, Tough și Sport.
 • În Europa de Vest, Highlander-ul din gama anului 2023 își păstrează unitatea de propulsie hibridă cu 248 CP care, cu emisii de CO2 de 149 g/km (ciclu combinat WLTP) are cel mai bun raport greutate/emisii din segmentul său (printre maşini non-PHEV).
 • Dar pentru pieţele din Europa de Est se introduce un nou motor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.4 litri, care vine să înlocuiască V6-le de 3.5 litri (299 CP/356 Nm), aducând beneficii în ceea ce privește consumul de combustibil și reducerea emisiilor de CO2. Toyota spune că generează cu peste 50% mai puţine emisii de NOx şi NMOG, în comparaţie cu motorul V6.
  • Noua unitate produce o putere maximă de 269 CP/419 Nm și este reglată pentru un răspuns ridicat la accelerație și livrare de cuplu, ceea ce duce la o conducere mai relaxată, cu mai puțină nevoie de schimbare a treptelor de viteză pentru a obține performanțe puternice.
  • Noul Highlander Turbo este capabil să tracteze o remorcă de aproape 2.3 tone şi mai dispune de Trailer Sway Control (TSC), care utilizează controlul stabilității vehiculului (VSC) pentru a ajuta la controlul mișcărilor nedorite ale remorcii. 
  • Totodată, pentru a ajuta la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor, sistemul standard de oprire și pornire a motorului permite acestuia să se oprească atunci când vehiculul se oprește complet și repornește imediat când piciorul șoferului se ridică de pe pedala de frână.

Noul Highlander 2023 este disponibil pentru comandă acum, primele livrări urmând să înceapă în trimestrul IV din 2022.

Vezi şi testele noastre efectuate deja cu modelul dat:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata