(video) Tragedie în Strășeni. O femeie a fost lovită mortal de un microbuz care se deplasa în marșarier

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tragedie matinală în Strășeni. O femeie de 67 de ani a fost lovită mortal de un microbuz care ieșea cu spatele dintr-o parcare. Aceasta s-a stins din viață până la venirea ambulanței.

Conform datelor poliției, la volanul microbuzului de model Mercedes-Benz Sprinter se afla un bărbat în vârstă de 68 de ani. Acesta nu era în stare de ebrietate și nu ar fi observat pietonul.

Accidentul din Strășeni
Accidentul din Strășeni // FOTO: pulsmedia.md

Iată cum arată spațiul din care ieșise mașina:

VIDEO: pulsmedia.md

Iată cine era doamna lovită:

🖤Colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică exprimă sincere condoleanțe și regretul profund în legătură cu…

Publicată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică pe Luni, 19 februarie 2024

Săptămâna trecută, o situație asemănătoare a fost înregistrată în capitală (bd. Dacia 34/1), însă din fericire nu s-a soldat cu deces. O femeie de 83 de ani a fost lovită de un IVECO care se deplasa în marșarier. La volan era un bărbat de 52 de ani.

Femeia a fost transportată la spital, dar a fost eliberată la scurt timp, fiind în afara oricărui pericol. Șoferul urmează a fi sancționat conform legislației, în dependență de gravitatea leziunilor victimei.

VIDEO: t.me/bagasmihail

Aceste situații ar trebui să fie noi lecții pentru toți conducătorii auto, dar mai ales pentru cei care manipulează autovehicule mari, vechi și fără senzori de parcare (de cameră video nu mai spunem). Manevra este una complicată în lipsa unei vizibilități bune, iar prudența nu trebuie de neglijat.

Amintim că, potrivit RCR, conducătorul vehiculului care intenţionează să se deplaseze cu spatele poate să înceapă manevra NUMAI DUPĂ CE s-a asigurat că o poate face fără a crea un pericol sau un obstacol pentru ceilalţi participanţi la trafic.

În cazurile în care câmpul vizual în spate este limitat, conducătorul TREBUIE să recurgă la ajutorul altei persoane, aflate în afara autovehiculului.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise