(video) Cel mai rapid Audi RS 7 Sportback de nouă generaţie? Poate atinge peste 360 km/h în treapta a şaptea din opt

Să fie acesta la moment cel mai rapid, modificat, Audi RS 7 Sportback de nouă generaţie? Cel mai probabil că da, pentru că astfel de caracteristici dinamice actualizate nu s-au mai putut observa în practică la alte proiecte de tuning.

Cu noi forţe automobilul preparat de atelierul german HGP este capabil să facă 0-100 km/h în 2.8 secunde, 100-200 km/h în circa 5.5 secunde, iar viteza maximă nu are o limită, putând depăşi pragul psihologic de 360 km/h!

În linii generale, pentru noul RS 7 Sportback atelierul în cauză pune la dispoziţie două Stage-uri.

Primul include o modificare a unităţii electronice de control, scoaterea limitatorului de viteză maximă, instalarea unei cutii pentru filtrul de aer cu un volum mai mare, instalarea unui filtru de aer sport, instalarea unor conducte de admisie a aerului mai voluminoase, instalarea unui colector de admisie custom în faţa turbocompresorului cu o secțiune transversală mărită, etc. Costul produselor este de 8.900 de euro cu TVA, iar pentru instalare se mai cer 1.000 de euro.

Astfel, maşina este capabilă să genereze 786 CP şi 1.061 Nm comparativ cu cei doar 600 de CP şi 800 Nm cât îi oferă în stoc.

Modificările disponibile în cadrul aşa-zisului Stage 2 le includ pe cele anunţate anterior, alături de nişte turbocompresoare de serie prelucrate cu arbore de turbină mai mare și roată de compresor mai mare, rulmenți axiali întăriți, senzori de presiune modificaţi, catalizatori custom şi alte setări aferente.

Opţional se propune modificarea software-ului de transmisie (viteza de comutare în treptele de viteză inferioare a a fost mărită până la 7.100 rpm), dar şi modificarea eşapamentului pentru a asigura un sunet V8 mai pronunţat (pentru maşinile care pleacă la export – fără filtru de particule).

Drept rezultat, din motor sunt storşi circa 963 CP şi 1.252 Nm de cuplu! Preţul cerut pentru aceste manipulări se dezvăluie doar la solicitare.

Cu toate modificările incluse în Stage 2, preţul unei astfel de rachete poate urca până la aproximativ 200.000 de euro. Acelaşi program de tuning se poate propune pentru noile Audi RS 6 Avant, Audi RS Q8, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne şi Lamborghini Urus, pentru că împart aceeași bază tehnică, mai exact spus acelaşi motor V8 biturbo de 4.0 litri.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-vw-golf-7-din-germania-poate-atinge-peste-350-de-km-h-desi-vitezometrul-i-se-blocheaza-la-317/

https://autoblog.md/foto-se-poate-si-mai-mult-noul-audi-rs-6-avant-modificat-sa-produca-mai-multi-cp-decat-bugatti-veyron/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/