(video) Un alt Mercedes-Benz 500 E din garajul lui Rowan Atkinson poate fi al tău în acest weekend

0

(update) Automobilul s-a vândut în schimbul a 27.540 de lire sterline.

“Mr. Bean” din nou a decis să-i bucure pe colecţionarii de maşini, dar şi pe fanii acestui model, prin scoaterea la vânzare a unui alt sedan sport Mercedes-Benz 500 E în caroserie W124. Este unul din cele patru exemplare care a trecut prin mâinile sale, alte două fiind vândute în 2019 şi 2017.

Modelul în cauză este produs în anul 1993, este vopsit în culoarea rară Nautic Blue şi are un parcurs de aproape 180.000 de km. Totuşi, impresionează mai mult starea sa la această vârstă şi la acest indicator al odometrului.

Rowan Atkinson nu este doar un actor britanic celebru, dar, de asemenea, un automobilist pasionat care adoră mașini puternice din anii ’80 și ’90. Mai exact, Mercedes-Benz 500 E este aproape principala sa pasiune: în diferite perioade de timp, Atkinson a reușit să cumpere patru astfel de berline, iar acum le vinde din când în când, iar când se plictisește, le cumpără înapoi. Un hobby mai neobişnuit 🙂

Mașina din imagini a părăsit uzina în anul 1993, dar până în 2015 a rulat pe drumurile bune ale Japoniei, după care a fost adusă în Marea Britanie spre marea încântare a actorului. În concret acest exemplar l-a atras culoarea albastră neobişnuită, despre care a spus că niciodată nu a văzut pe drum un al doilea 500 E de aceeași culoare. În acelaşi timp, legendarul “lup în haine de oaie” arată în ea deosebit de atractiv.

Dar şi de această maşină a obosit şi a decis să o dea altcuiva pentru ca să se bucure. Experţii de la Classic Car Auctions i-au evaluat starea tehnică la patru stele din cinci (108 puncte din 135 posibile), adică foarte aproape de una ideală.

Se mai menţionează că recent a suferit o reabilitare cosmetică în valoare de 5.000 de lire sterline, în cadrul procesului fiind prelucrată tapiţeria de pe scaune şi finisajul din lemn. Acum interiorul acestui Mercedes-Benz 500 E arată ca unul nou!

Mașina este scoasă la licitație fără rezerve, adică, în orice caz, își va găsi în curând noul proprietar. Licitația va avea loc sâmbătă, 28 martie, ONLINE, deoarece autoritățile britanice au pus țara în carantină din cauza pandemiei de COVID-19. Organizatorii licitației oferă părților interesate un tur video al loturilor, astfel încât poate fi evaluată starea maşinii în detalii de la distanţă. Are o valoare estimată la 18-22 mii de lire sterline.

Amintim că acest automobil a fost dezvoltat împreună cu colegii de la Porsche (asamblat la uzina lor din Zuffenhausen) și a devenit punctul culminant al familiei W124. Sub capotă are un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri (M 119) cu 326 CP/480 Nm la activ, care este cuplat la o transmisie automată în patru trepte. Poate face 0-100 km/h în 6.1 secunde sau chiar mai repede, spre o viteză maximă de 260 km/h.

În total au fost produse circa 10.500 de unităţi.

https://autoblog.md/video-cum-merge-mercedes-benz-e-class-w124/

(foto) În viitorul apropiat am putea vedea pe străzile capitalei un legendar Mercedes-Benz E 500 W124 restaurat

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata