(video) Un deces și peste 20 de răniți! Tesla neagă implicarea pilotului automat în accidentul grav care s-a întâmplat în Paris

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla susține că accidentul recent din Paris cu implicarea unui Model 3, în care au avut de suferit peste 20 de persoane, nu a avut legătură cu utilizarea sistemului său Autopilot sau cu careva defecțiuni tehnice ale vehiculului electric. Despre acest lucru scrie Reuters, citând surse din guvernul francez.

Totodată, operatorul de taxi G7 care îl avea angajat pe şoferul în cauză, a suspendat deja funcționarea electromobilelor Tesla din flota sa – 37 la număr.

Accidentul s-a petrecut în seara târzie a zilei de 11 decembrie, atunci când taximetristul nu era la serviciu. Acesta își conducea familia la un restaurant. Maşina electrică, care stătea oprită la semafor într-o intersecție, și-a luat brusc viteză, a spulberat un biciclist și, târându-l, s-a ciocnit de un gard, mai multe biciclete parcate și un coș de gunoi, apoi a ricoșat pe un trotuar. Biciclistul a murit la spital, iar alţi peste 20 de pietoni au fost răniţi.

Ministrul francez al Transporturilor Jean-Baptiste Jabbari a declarat că reprezentanța europeană a Tesla a transmis deja anchetatorilor date tehnice, potrivit cărora cauza accidentului nu a fost o defecțiune a mașinii electrice.

Șoferul însuși a fost testat alcoolscopic și este acum cercetat penal: ar putea fi acuzat de omor din culpă. Ancheta este încă în curs de desfăşurare. „Șoferul a încercat să frâneze, dar mașina a accelerat în schimb”, a spus Yann Ricordel, directorul adjunct G7.

Amintim în context că în Statele Unite ale Americii, autoritatea națională de reglementare a siguranței rutiere investighează o serie de accidente în care vehiculele electrice Tesla s-au ciocnit cu vehicule de urgență. Cele mai multe dintre aceste accidente s-au petrecut pe întuneric.

În același timp compania lui Elon Musk, care monitorizează într-o anumită măsură de la distanţă produsele sale, a promis deja că va învăța mașinile electrice să recunoască luminile intermitente ale vehiculelor serviciilor speciale și să încetinească în timp ce rulează pe lângă ele.

Cmentariile sunt închise