(video) Un nou record Cannonball Run printre maşinile electrice – 42 de ore şi 17 minute

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile a fost setat un nou record în competiţia neoficială transcontinentală din Statele Unite ale Americii, cunoscută sub numele de Cannonball Run, printre mașinile electrice. Rezultatul de 42 de ore și 17 minute a fost obținut cu ajutorul unei Tesla Model S produs în 2021.

Este cu puțin peste două ore mai repede decât recordul anterior stabilit cu un Porsche Taycan 4S.

Amintim că esența acestei competiții constă în parcurgerea Americii pe lungime, începând cu New York și terminând cu Los Angeles. Aceasta datează încă din anii 1970 și de atunci are o singură regulă principală: mașina trebuie să parcurgă în mod independent distanța, pe propriile roţi. Sunt permise orice modificări, itinerare și componențe ale echipajelor.

Ryan Levenson și Josh Allen sunt autorii noului record printre mașini electrice. Primul a lucrat anterior la Tesla, apoi s-a ocupat de promovarea mașinilor electrice și a deschis o companie de închirieri auto (The Kilowatts). Scopul înregistrării unei astfel de performanțe a fost în a populariza vehiculele electrice și de a demonstra cât de dezvoltată este astăzi rețeaua de stații de încărcare din SUA.

Levenson planifica să-şi conducă noul său Model S, dar timpul de livrare a fost mutat cu câteva luni. În aceste condiţii a decis să conducă o Tesla închiriată și a folosit un serviciu de închiriere de la persoane fizice (Turo). El a luat un Model S Long Range la un tarif fără limită de parcurs. Cu toate acestea, proprietarul a fost contactat şi întrebat dacă nu se arată deranjat că timp de câteva zile se vor parcurge peste 11.000 de km.

Mașina electrică nu a suferit modificări. Singurul upgrade a fost instalarea de roți cu jante la 19 inci, care au performanțe aerodinamice mai bune decât cele de 21 inci montate din fabrică.

Echipajul nu a folosit nici măcar un detector de radare – obosiţi de multe alarme false au decis să se orienteze după aplicaţia Waze, care arată poziționarea echipajelor de poliţie.

Fiecare check-in la staţii s-a efectuat după tactica „low charge” – electromobilul ajungea la majoritatea dintre ele starea bateriei la 10%, iar după încărcarea până la aproximativ 50 la sută se continua drumul. Astfel de opriri au durat în medie 18 minute și au fost în total 24. Astfel, pe parcursul călătoriei, mașina electrică a stat pe loc 7.2 ore.

Iată două timelapse-uri cu toată călătoria:

Recordul absolut în Cannonball Run este deţinut în prezent de un sedan Audi S6 din 2016, modificat destul de serios atât pentru a genera aproximativ 600 CP, cât şi pentru a imita un Ford Taurus Interceptor al poliţiei. 

Echipajul format din trei bărbaţi a parcurs distanţa în 2020 în 25 de ore şi 39 de minute. Viteza lor medie a fost de 177 km/h.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/