(video) Un polonez a făcut din LEGO o transmisie CVT şi a arătat astfel cum funcţionează

Vlogger-ul polonez și fanul LEGO Paul Sariel a construit un model funcțional de transmisie fără trepte de viteză folosind elementele din plastic. Construcția demonstrează foarte bine principiul funcționării unui CVT (Continuously Variable Transmission), cunoscut mai pe larg în popor sub denumirea de variator.

Pentru a construi modelul cutiei de viteze a fost nevoie de câteva zeci de piese și, în plus, o “platformă” autopropulsată a fost creată separat pentru ca variatorul să fie prezentat în acțiune.

De asemenea, cu ajutorul unei plăci pentru tăiat folosită de regulă în bucătării (fundişor), vloggerul a simulat ascensiunea unei maşini dotate cu un CVT și a demonstrat în mod clar punctul slab al acestui tip de transmisie – din cauza caracteristicilor de proiectare nu poate funcționa eficient ca şi alte cutii de viteze automate atunci când are de a face cu mult cuplu.

Iată şi alte tipuri de transmisii interesante, construite cu elemente LEGO:

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

https://autoblog.md/video-noul-lego-technic-lamborghini-sian-fkp-37-este-format-din-practic-3700-de-piese/

https://autoblog.md/video-noul-vw-passat-facelift-prima-masina-care-primeste-noua-cutie-de-viteze-mq281/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/