(video) Un protest care a avut loc ieri pe Silverstone şi care nu a fost televizat, soldat cu arestarea a şapte persoane

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pauza de aproape o oră, de după accidentul care s-a produs imediat după startul Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, nu ar fi fost atât de lungă dacă mareșalii și poliția nu ar fi fost nevoiți să îndepărteze de pe pistă participanții la un protest neautorizat împotriva utilizării produselor petroliere pentru îmbunătățirea situației climatice.

Polițiștii britanici au avertizat de joi că o astfel de acțiune este posibilă şi iată că s-a întâmplat.

Câţiva activiștii pentru climă de la Just Stop Oil, unii dintre care îmbrăcați în haine cu o culoare similară cu cea a mareșalilor, au reuşit să pătrundă pe circuit, peste gard, pe tronsonul Wellington. Poliția din Northamptonshire a confirmat arestarea a șapte persoane.

După cursă, șeful Formula 1 Stefano Domenicali a criticat dur incidentul care nu a fost televizat, dar care nu a trecut neobservat.

„Toată lumea are dreptul să se pronunțe asupra anumitor probleme, dar nimeni nu are dreptul să pună în pericol viața altor oameni. Acțiunile unui grup mic de indivizi au fost iresponsabile și periculoase.

Mulțumim poliției pentru munca lor excelentă, dar înțelegem riscul pentru siguranța piloţilor, a mareșalilor, a fanilor și a activiștilor înșiși.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata