(video) Un şofer orb a stabilit un record mondial de viteză. Acum 10 ani şi-a pierdut vederea într-un accident

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Dan Parker a putut stabili un record mondial pentru Cartea Recordurilor Guinness. A accelerat la volanul unui automobil de curse până la 340 km/h. Unicitatea realizării pilotului american se datorează faptului că este orb.

Încercarea a avut loc pe pista portului spațial din New Mexico, la volanul unui Chevrolet Corvette special pregătit. Viteza înregistrată oficial a fost de 339,64 km/h. Recordul mondial anterior a fost de 322,69 km/h, setat în august 2014 de către un britanic, în Marea Britanie.

Dan Parker și-a pierdut vederea într-un accident în urmă cu zece ani, pe 31 martie, el fiind un drag racer profesionist. Recordul a fost stabilit în aceeași zi din 2022. În timpul încercării, pilotul a primit instrucțiuni audio de la un coechipier care putea în orice moment prelua controlul maşinii, însă nu a fost necesar. 

Scopul evenimentului nu a fost doar înregistrarea performanței în sine, ci și acela de a atrage atenția asupra problemelor nevăzătorilor și de a demonstra ce pot realiza persoanele cu dizabilități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata