(video) Un taximetrist din Albania conduce un W124 cu peste 1.6 mln km şi încă nu i-a schimbat motorul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Când ești taximetrist, mașina este unealta ta de lucru și trebuie să ai grijă de ea. Dacă se respectă întocmai programul de întreținere, autoturismul poate funcționa mult timp fără să întâmpine vreodată un defect. Dovada este acest Mercedes-Benz E 200 diesel (W124), produs în 1993, care a parcurs până acum peste 1.6 milioane de km.

Există subtitrări în engleză doar

Sedanul aparține unui taximetrist albanez în vârstă de 70 de ani, care l-a importat din Germania în urmă cu 15 ani. La momentul filmării reportajului, sedanul avea 1.584.589 km parcurşi, dar odometrul indica 584.589 km pentru că s-a resetat după ce a trecut de primul milion.

Luan Nina, actualul proprietar al taxiului, a dat asigurări că motorul este original și nu a fost niciodată înlocuit. Într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle, bărbatul a susținut că a avut o problemă doar cu garnitura de chiulasă pe care a reparat-o. Albanezul nu spune însă dacă restul componentelor mecanice ale mașinii sunt originale.

Potrivit lui Nina, cel mai important lucru în acest caz este întreținerea mașinii. Acest Mercedes circulă pe străzile celui de-al doilea oraș ca mărime al Albaniei, Durres, care este situat pe coasta Mării Adriatice și este vizitat de un număr mare de turiști în fiecare an.

În ciuda faptului că are 70 de ani, Luan nu are de gând să se pensioneze în curând. Același lucru se poate spune și despre Mercedesul său, care continuă să meargă practic în fiecare zi.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise