(video) Unic în lume! Carlex Design a personalizat un G-Class timp de patru ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Carlex Design a venit cu mențiunea că G-Falcon nu a fost creat la cererea unui anumit client, ci este disponibil pentru vânzare publică, ca un pilon al seriei One of One! Prețul se comunică la solicitare.


Atelierul polonez Carlex Design anunță cu mândrie unul dintre cele mai remarcabile proiecte din istoria sa. Unicul G-Falcon este o creație din colecția nouă One of One, a cărei execuție a necesitat tocmai patru ani de muncă meticuloasă!

Mașina are la bază un G 63 AMG și se remarcă cel mai mult printr-un acoperiș pe care s-a aplicat manual un desen cu un șoim în relief și alte texturi decorative aplicate în mod complicat, accentuate cu delicate aplicații de aur pe metal lustruit.

Aflăm că desenul provine din schițele lui Konrad Łabędź. Este designerul grafic și ilustratorul de top al echipei Carlex Design, care inițial le-a făcut în mod tradițional pe hârtie.

Modelele gravate manual pe acoperiș, pe muchiile laterale și pe pasajele roților sunt elemente realizate cu precizia unui bijutier. Inițial s-a crezut că va fi necesar de 12 luni. În realitate 42 de luni de muncă zilnică de 8 ore pentru a obține un efect satisfăcător. A fost nevoie de trei ani și jumătate pentru a finaliza toate lucrările, din care marea majoritate a fost procesul de relief.

Desenul grafic a fost transferat pe o foaie de metal care a fost pusă peste acoperișul din fabrică cu o precizie asemănătoare unui laser. Au fost necesare patru luni pentru a crea o astfel de piesă înainte ca aceasta să fie gata pentru relief. Iar pentru a ușura lucrul la acoperiș, s-a creat și o masă specială controlată electric care acționează ca un șevalet de pictură, permițând accesul la acoperiș în orice plan.
Lucrul pe acoperiș poate fi comparat cu realizarea unor piese mari de bijuterie. Procesul de realizare a reliefului și de fabricare a necesitat 5800 de ore sau 36 de luni de muncă manuală, câte 8 ore pe zi.

Pentru partea inferioară a caroseriei s-a conceput un widebody kit din fibră de carbon de înaltă calitate. Acest lucru conferă mașinii un aspect mai musculos. Este compus din 10 piese, noi fiind barele de protecție, de exemplu. A mai primit jante forjate de 24 inchi. Sunt finisate în aceeași vopsea perlată ca și caroseria, cu o emblemă centrală care nu se mișcă.

Întregul corp al lui G-Falcon a fost vopsit cu ceva special. Vopseaua este creată cu ajutorul tehnicii unice brevetate de Carlex Design. Conține un kilogram de praf de diamant și, combinată cu perierea manuală și cu o culoare naturală de chihlimbar, creează o compoziție unică. Văzută pe viu este mai spectaculoasă.

Din lumea celor mai bune mercerii și încălțăminte vine arta patinării – o tradiție care se întoarce la rădăcinile celor mai bune meșteșuguri.

Detaliile complicate, finisate manual, sunt cele care conferă pielii farmecul și eleganța sa unică, atemporală. Cerurile naturale folosite în procesul de patinare nu doar adaugă eleganță, ci și un parfum subtil care pătrunde în structurile pielii. Aceasta este densă și puternică la atingere, dar, în același timp, suprafața sa are o moliciune aparte.

Coaserea manuală a devenit un semn distinctiv al interioarelor dezvoltate în atelierul Carlex Design. Procesul de cusut manual este suma răbdării și a experienței. Există o urmă de devotament în fiecare petic și se poate vedea grija deosebită în fiecare cusătură.

Personalizate au fost și celebrele încuietori interioare verticale de lângă geamuri. Sunt realizate din argint pur sub forma unor gheare de șoim care au prins o minge din aur autentic.

Designul este încununat de detalii sub forma literelor G-Falcon din metal masiv pe capotă și pe capacul roții de rezervă, precum și de embleme pe capotă, uși și caroserie. Toate sunt finisate manual cu cea mai mare precizie.

Proiectele One of One, precum Falcon, se vor baza pe modelul Mercedes-Benz G-Class, deoarece polonezii consideră că este cea mai atemporală mașină, oferind performanțe incredibile, frumusețe clasică și confort excepțional.

Meseria lor este să înnobileze – să spună povești succesive pentru colecționari și entuziaști selecționați din diferite regiuni ale lumii, pasionați de măiestria înaltă, bijuterii și automobilism.

Fiecare nou proiect va fi destinat unui client diferit și va spune o poveste diferită. Simbolismul va fi întotdeauna inspirat de Mama Natură, deoarece este cel mai bun designer. „Credem că aceste modele vor crea o valoare intimă suplimentară pentru unicul lor proprietar și vor deveni un obiect de vis prețuit care trebuie transmis din generație în generație.”

Cel mai probabil G-Falcon a fost realizat la comanda unui arab bogat, căci acest popor are această pasăre drept simbol cultural. De asemenea, în regiune se practică mai mult vânătoarea cu șoimi. Prețul mașinii ar ajunge estimativ la un milion de euro?…

Vezi și: (video) Aşa ceva nu aţi mai văzut! Premieră de la Carlex Design – ediţia limitată Mercedes-AMG G 63 Steampunk

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise