(video/update) Noua Toyota Majesty a ajuns şi pe piaţa japoneză, doar cu o altă denumire

(update 08.10.2019) Noua Toyota Majesty intră oficial şi pe piaţa din Japonia sub forma noului model GranAce. Poate principala deosebire o constituie numărul de locuri pentru pasageri. Standard sunt locuri pentru şase persoane în trei rânduri de scaune, cele de pe al doilea sunt în continuare individuale, cu cotiere şi suporturi pentru picioare.

Al treilea rând de scaune este mai simplist, iar la comandă poate fi instalat şi un al patrulea. Deşi în modelul pentru piaţa thailandeză ultimul rând este prevăzut pentru patru pasageri, în cel japonez acolo pot sta comod doar doi pasageri.

Vânzările modelului în Japonia vor începe imediat după debutul la Salonul Auto de la Tokyo.


(20.08.2019) Premieră: Noua Toyota Majesty – un van premium cu până la 10 locuri pentru pasageri

Toyota a introdus pe piaţa din Thailanda un model de maşină destul de atractiv. Se numeşte Majesty şi va fi interesant nu doar pentru oamenii de afaceri, ci şi pentru familiile cu mulţi copii. Principala caracteristică îi sunt cele 10 locuri pentru pasageri!

Noul microbuz premium este făcut pe baza modelului Toyota Hiace, în cea mai compactă versiune a sa, cu un ampatament scurt şi acoperiş scund. Măsoară 5.265 x 1.950 x 1.990 x 3.210 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv.

Peste şasiul său a fost montată o caroserie practic nouă, cu o parte frontală decorată mai agresiv şi pentru care s-a folosit din abundenţă detalii cromate. În partea posterioară au fost instalate pe hayon stopuri suplimentare şi la fel o inserţie cromată care le conectează vizual. Standard se oferă faruri LED şi roţi cu anvelope cu profil redus.

Dar principala diferență faţă de modelul mai practic Hiace este un interior bogat. Acolo există patru rânduri de scaune cu 10 locuri pentru pasageri, tapiţerie din piele, inserţii din lemn şi nouă airbag-uri, inclusiv unele laterale pe toată lungimea cabinei!

Cele mai luxoase locuri sunt cele de pe al doilea rând, deşi şi cele din al treilea sunt individuale. Primele au spătare şi tetiere mai confortabile, cotiere, o serie de comenzi reglabile şi chiar un suport pentru picioare.

Lista de dotări include printre altele un sistem de climatizare în mai multe zone, sistem multimedia, şapte porturi USB, cruise control adaptiv şi un sistem de frânare automată cu funcție de recunoaștere a pietonilor și bicicliștilor. Încă o deosebire de modelul Hiace este că noul Majesty are o punte spate cu suspensie cu arcuri spirală în loc de unele lamelare.

Sub capotă se oferă un singur propulsor: un turbo diesel cu patru cilindri şi un volum de 2.8 litri (163 CP/420 Nm). Acelaşi îl are şi modelul Hiace, doar că aici este cuplat la o cutie de viteze automată cu şase trepte. Motoare pe benzină, mai ales V6, nu vor exista. Acest “lux” va fi rezervat pentru van-ul mai compact şi mai premium Alphard, care apropo costă în Thailanda de la 109.000 de dolari!

Pentru comparaţie, noul Majesty are un preţ local de minim 58.000, iar cel mai simplu Hiace costă de la 32.000 de dolari. Există informaţii că acelaşi model, dar cu o denumire diferită va apărea şi pe piaţa Federaţiei Ruse, dar dacă va ajunge şi în Europa deocamdată nu se cunoaşte.

Vezi şi: (video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul Lexus LM, un monovolum compact de lux

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/