(video) Urmărire prin noroi în Cimişlia. De ce un şofer a încercat în mod intenționat să nu dea ochii cu poliţia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri seara, ofițerii Direcției de patrulare Sud, aflându-se la menținerea și asigurarea ordinii publice în orașul Cimișlia, au observat un autovehicul care circula haotic și cu viteză prin localitate. Conducătorul auto a fost somat de nenumărate ori să oprească, însă acesta a ignorat intenționat cerințele agenților de patrulare și și-a continuat destinația.

La scurt timp însă maşina a fost oprită, după mai multe minute de urmărire cu viteză, inclusiv pe drumuri neasfaltate.

La volan se afla un bărbat de 35 de ani. Fiindu-i propusă procedura de a trece testarea alcoolscopică pentru depistarea stării de ebrietate și naturii ei, acesta categoric a refuzat să o facă.

În urma verificării în baza de date, inspectorii de patrulare au constatat că tipul fusese dat în căutare de către un executor judecătoresc pentru neachitarea la timp a unor plăți. Șoferul fost escortat la Inspectoratul de Poliție Cimișlia fără nicio ezitare şi pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru refuzul de a fi testat alcoolscopic, alături de un dosar administrativ pentru neîndeplinirea indicației legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.

Pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopică, riscă muncă remunerată în folosul comunității de până la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, iar pentru că nu a oprit când i s-a cerut riscă amendă de până la 25.000 de lei sau muncă remunerată de până la 60 de ore, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 1 an.

Cmentariile sunt închise