(video) Vine și în Moldova! Noul Jetour Shanhai L6 PHEV a fost lansat pentru a atrage clienții tineri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Jetour a lansat un nou model, numit Shanhai L6 sau prescurtat L6, despre care avem confirmarea oficială că va ajunge și în Republica Moldova. Noutatea este poziționată ca o nouă alegere hibridă pentru tineri.

Primul anunț al modelului a fost făcut încă în octombrie 2023. Iar Shanhai reprezintă o serie nouă de mașini electrificate în gama Jetour. Primul contact cu noul L6 l-am avut la Salonul Auto de la Beijing.

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4630 x 1910 x 1684/1690 mm și are un ampatament de 2720 mm. Pentru comparație Dashing are 4590 x 1900 x 1685 x 2720 mm.
    • Sunt disponibile șase culori pentru caroserie. Jantele măsoară 18, 19 sau 20 inchi.
    • Sunt valabile doar trei echipări: Pro, Max și Ultra.
  • În partea frontală, Jetour Shanhai L6 adoptă o față închisă cu numeroase linii pentru a sublinia designul stratificat și unghiular, precum și o grilă trapezoidală deschisă în partea inferioară. Alte elemente de design includ mânerele tradiționale ale portierelor, terminații de eșapament ascunse și stopuri conectate printr-o bandă luminoasă.
  • Interiorul este disponibil în două culori: Dynamic Gray și Racing Blue.
    • Echiparea Pro vine standard cu dotări precum: o nișă încălzită/răcită în consola centrală, reglarea/încălzirea electrică a oglinzilor retrovizoare, un panou de bord de 9.2 inchi, un monitor central de 12.8 inchi, scaune cu tapițerie din piele și reglare manuală în șase direcții, telecomandă, recunoaștere vocală, un sistem audio cu 6 difuzoare și sistemul multimedia Huawei HiCar, printre altele.
    • Echiparea Max adaugă: un acoperiș panoramic, posibilitatea de pliere electrică a oglinzilor retrovizoare, ștergătoare de parbriz cu senzor de ploaie, hayon acționat electric, scaun al șoferului reglabil electric, climatizare automată pe două zone, un panou de instrumente de 9.2 inchi (însă de tip TFT LCD), un monitor central mai mare de 15.6 inchi, încărcător wireless de 50 W, un sistem audio cu opt difuzoare, iluminare ambientală, cruise control adaptiv, asistent în ambuteiaje, avertizare în caz de coliziune frontală și recunoașterea semnelor de circulație, printre altele.
    • Echiparea Ultra adaugă: stopuri interactive inteligente alimentate de AI, railings-uri pe acoperiș, volan încălzit, suport lombar electric/încălzire/ventilație pentru scaunul șoferului, reglare electrică în 4 direcții a scaunului pasagerului, cotieră centrală posterioare cu suport pentru pahare, sistem audio Sony cu 9 difuzoare, iluminare ambientală în 64 de culori, recunoaștere facială, monitorizare a oboselii șoferului, monitorizare a unghiului mort, avertizare la deschiderea portierelor, asistență la schimbarea benzii de rulare, o cameră de bord, un radar de parcare în față, etc.
    • Opțional mai poate exista memorie pentru scaune, funcție de masaj și suport extensibil pentru gambe.
    • Lista completă a dotărilor, pentru cei interesați, o puteți consulta aici în josul paginii (a se citi prin Google Translate).
  • Automobilul se prezintă deocamdată în format plug-in hybrid, deși s-a promis și în format pur electric.
    • Puterea provine de la sistemul hibrid C-DM Kunpeng de la Chery, care constă dintr-un benzinar ACTECO 1.5 TGDI de generația a cincea și un electromotor, cuplat la o cutie de viteze 1DHT.
    • Benzinarul produce 156 CP/220 Nm, iar electromotorul 204 CP/310 Nm. Puterea combinată nu e specificată.
    • Bateria are o capacitate de 19.43 kWh, poate fi încărcată rapid cu 40 kW și oferă o autonomie electrică de până la 91 km (WLTC). Autonomia totală combinată poate ajunge la 1400 km cu o baterie plină și un rezervor plin de benzină.
    • Indiferent de echipare, motorizarea poate servi și drept power bank de 6.6 kW!
  • Suspensia mașinii este una cu arcuri și amortizoare simple, non-adaptive, însă este independentă: McPherson în față și multi-link în spate. Servodirecția este asistată electric. Frânele sunt cu discuri, doar cele frontale fiind ventilate.

Prețul de start în China este echivalentul a 15.800 de euro. Jetour Moldova nu are deocamdată un preț pentru țara noastră, însă va primi comenzi din noiembrie. Primele mașini vor ajunge în februarie 2025.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise