(video) Viral: Maşinile Tesla pot considera drept semafoare chiar şi nişte drapele

Un filmuleţ viral circulă în spaţiul virtual şi prezintă situația dificilă în care s-a pomenit software-ului unui electromobil Tesla. Câteva drapele de lângă un sediu al companiei elveţiene Coop, realizate în culorile roșu şi portocaliu, au fost identificate de maşină ca fiind nişte semafoare!

VIDEO: reddit.com/r/teslamotors/

Judecând după imagini, sistemul de pilotare semi automatizată al maşinii a decis că aceasta se afla în fața unui semafor care are inclus mai mereu semnalul de interzicere a deplasării. Cu toate acestea, sistemul electronic nu a putut decide care anume dintre culori se văd exact în cele două “semafoare”.

Şi pentru că steagurile erau fluturate de vânt şi stăteau în bătaia razelor de soare, creierul Tesla percepea că în pretinsele semafoare se schimbă culorile între roşu şi galben, doar.

Pe forumul Tesla de pe Reddit unii s-au amuzat pe seama situaţiei, spunând că sistemul maşinii era cam “beat” la acea oră şi nu putea lua o decizie. Bine că avea o persoană specială la interior care să o poată duce acasă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-masinile-tesla-au-invatat-sa-opreasca-automat-la-semafoare-in-modul-autopilot/

Cmentariile sunt închise