(video) Viral: Un elicopter înmatriculat în SUA a aterizat într-o stație peco din România și i s-a făcut plinul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un elicopter de mici dimensiuni a fost filmat miercuri, 3 aprilie, într-o benzinărie din Curtea de Argeș, unde pilotul a alimentat, apoi a decolat.

Pilotul a fost deja identificat de Autoritatea Aeronautică Civilă și trebuie să explice de ce a adus aparatul la sol într-o zonă populată, lucru permis doar în caz de urgenţe, notează presa de peste Prut.

Elicopterul e înmatriculat în Statele Unite și pilotul e cetățean german, un oarecare Paul Kling, care a venit în vizită în România în calitate de turist împreună cu un prieten. El riscă acum o amendă, dar și suspendarea/anularea licenței de zbor.

Martorii au filmat cum aeronava este împinsă la pompa de alimentare pe niște suporturi detaşabile cu mici roți. Aparatul, un Robinson 44, funcţionează și cu benzină cu cifră octanică 98 și are o autonomie de până la 560 km.

După ce a făcut plinul, pilotul a decolat chiar de pe teritoriul stației. Elicopterul nu părea să aibă altă problemă, iar imaginile devenite virale au ajuns şi în vizorul autorităților.

De notat că, cu o zi mai devreme a avut loc prima alimentare în condiții similare într-o benzinărie din Vințu de Jos (județul Alba).

Alimentarea în stația din Vințu de Jos // FOTO: alba24.ro

Vezi și:

Cmentariile sunt închise