(video) Volvo Cars – unul dintre primii producători auto care va utiliza procesul de mega casting

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu următoarea generație de mașini pur electrice, Volvo Cars își propune să ofere clienților o autonomie mai lungă, o încărcare mai rapidă și costuri mai mici, alături de noi repere în ceea ce privește siguranța și sustenabilitatea automobilelor.

Pentru a realiza aceste ambiții, Volvo Cars anunţă că va investi 10 miliarde de coroane suedeze (aproximativ un miliard de euro) în fabrica sa din Torslanda (Suedia) în următorii ani, în pregătirea producției următoarei generații de mașini complet electrice.

Ca parte a investițiilor planificate, compania va introduce o serie de tehnologii și procese de fabricație noi și mai durabile în fabrică. Printre acestea se numără introducerea procesului de mega casting sau cu alte cuvinte a turnării părţilor de caroserie mari din aluminiu, a unei noi fabrici de asamblare a bateriilor, a unor ateliere de vopsit complet recondiționate și a magazinelor de asamblare finală.

Investițiile vin exact în urma unui anunț făcut cu câteva zile mai devreme de Volvo Cars și Northvolt, cea mai importantă companie de celule de baterii, de a investi alte 30 miliarde de coroane (aproximativ 2.9 miliarde de euro) în dezvoltarea și fabricarea de baterii de înaltă calitate, personalizate pentru următoarea generație de modele Volvo pur electrice.

Ambele planuri de investiții reprezintă noi pași către ambiția Volvo Cars de a fi o companie de automobile complet electrice până în 2030 și reflectă angajamentul companiei față de un viitor pe termen lung în orașul său natal Göteborg.

„Prin aceste investiții facem un pas important către viitorul nostru complet electric și ne pregătim pentru Volvo-uri electrice mai avansate și mai bune. Torslanda este cea mai mare uzină a noastră și va juca un rol crucial în transformarea noastră continuă pe măsură ce ne îndreptăm spre a deveni un producător de mașini pur electrice până în 2030.”

Håkan Samuelsson, director executiv

Introducerea mega turnării pieselor de caroserie din aluminiu pentru următoarea generație de modele Volvo electrice este cea mai semnificativă și interesantă schimbare implementată ca parte a pachetului de investiții. Mega casting-ul creează o serie de beneficii în ceea ce privește sustenabilitatea, costul și performanța mașinii pe durata sa de viaţă, iar Volvo Cars este unul dintre primii producători auto care investesc în acest proces. Tesla, de exemplu, deja îl foloseşte.

Turnarea părților majore ale structurii podelei mașinii ca o singură parte din aluminiu reduce greutatea, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește eficiența energetică și, prin urmare, autonomia electrică. Soluţia permite, de asemenea, designerilor Volvo să utilizeze în mod optim spațiul disponibil în interiorul cabinei și al zonei pentru bagaje, sporind versatilitatea generală!

Alte beneficii ale mega casting includ complexitatea redusă în procesul de fabricație. Acest lucru creează, la rândul său, economii de costuri în ceea ce privește utilizarea materialelor și logistica, reducând amprenta globală de mediu în rețelele lanțului de producție și de aprovizionare.

Modernizarea atelierului de vopsitorie implică instalarea de noi utilaje și punerea în aplicare a unor noi procese, care se preconizează că vor sprijini reducerea continuă a consumului de energie și a emisiilor.

O nouă instalație de asamblare a bateriilor va integra celule și module de baterii în structura podelei mașinii, în timp ce atelierul de asamblare este în curs de renovare pentru cazarea mașinilor complet electrice de generație următoare, de exemplu cu un nou “punct de căsătorie” în care partea superioară a caroseriei și podeaua mașinii se întâlnesc pentru prima dată.

Zonele logistice vor fi, de asemenea, recondiționate, îmbunătățind fluxul de materiale și optimizând transportul de mărfuri și piese în fabrică. Compania va investi, de asemenea, în facilități în jurul fabricii, cum ar fi zone de pauză, vestiare și birouri, care vor face mai atractiv mediul de lucru pentru toți angajații.

„Astăzi este o zi minunată pentru uzina din Torslanda, deoarece o facem potrivită pentru viitor cu acest pachet de investiții. Viitorul nostru este complet electric și acest lucru necesită o varietate de upgrade-uri în întreaga fabrică, pentru a ne asigura că Torslanda poate continua să construiască mașini electrice premium de cea mai înaltă calitate.”

Javier Varela, director de inginerie și operațiuni la Volvo Cars

Fabrica din Torslanda are o capacitate anuală de producție de 300.000 de mașini și este una dintre cele mai longevive unități de producție Volvo Cars. A fost deschisă în aprilie 1964 de regele suedez Gustaf al VI-lea Adolf și a fost pentru o lungă perioadă de timp cel mai mare loc de muncă din țară. În prezent, uzina funcționează în trei schimburi și are aproximativ 6.500 de angajați.

În ce privește parteneriatul Volvo Cars și Northvolt: cele două companii au selectat Göteborg, Suedia, pentru a înființa o nouă fabrică de producție de baterii, care va începe să funcționeze în 2025, va crea până la 3.000 de locuri de muncă și va completa centrul de cercetare și dezvoltare planificat pe care ambele companii l-au anunțat în decembrie.

Construcția fabricii va începe în 2023 și va produce celule de baterii de ultimă generație, dezvoltate special pentru a fi utilizate în mașinile Volvo și Polestar pur electrice de ultimă generație! Centrala va avea o capacitate anuală potențială de producție de celule de până la 50 GWh, care ar furniza baterii pentru aproximativ o jumătate de milion de mașini pe an.

Locația suedeză a acestei Gigafactory, care va fi construită în Torslanda, va oferi beneficii în ceea ce privește o rută directă către cea mai mare uzină auto a Volvo Cars, accesul la infrastructură, o conductă puternică de aprovizionare cu energie regenerabilă și competențele relevante în materie de locuri de muncă, precum și apropierea sa atât de unitățile de cercetare și dezvoltare ale Volvo Cars, cât și de cele ale Northvolt.

Întrucât producția durabilă este un element central al parteneriatului dintre Volvo Cars și Northvolt, fabrica va fi alimentată cu energie fără combustibili fosili, cu accent pe creșterea capacității de energie din surse regenerabile în regiune, și va integra soluții de inginerie care acordă prioritate circularității și eficienței resurselor.

Vezi aici conferinţa video comună a Volvo Cars şi Northvolt

Întreprinderea comună de producție de celule de baterii dintre Northvolt și Volvo Cars va fi un jucător important în producția europeană de celule de baterii și va reprezenta una dintre cele mai mari unități de producție de celule din Europa. Volvo Cars și Northvolt anunță că l-au numit pe fostul director Tesla Adrian Clarke să conducă compania de producție! Interesant este că acesta a fost din octombrie 2020 şi decembrie 2021 şeful Giga Berlin EPC & Facility Management!

Centrul de cercetare și dezvoltare, care va deveni operațional în 2022, va crea câteva sute de locuri de muncă în Göteborg și va poziționa Volvo Cars ca una dintre puținele mărci auto care fac din dezvoltarea și producția de celule de baterii parte a capacităților sale de inginerie end-to-end.

Parteneriatul dintre Volvo Cars și Northvolt se va concentra pe dezvoltarea de baterii personalizate și concepte de integrare a vehiculelor care să le ofere șoferilor de Volvo și Polestar ceea ce își doresc, cum ar fi autonomie mare și timpi rapizi de încărcare. Stabilirea unei integrări verticale profunde a dezvoltării și producției de baterii este importantă pentru Volvo Cars și Polestar, deoarece bateria reprezintă cea mai mare componentă de cost individual într-o mașină electrică, precum și o parte importantă a amprentei de carbon.

Luate împreună, noua fabrică de baterii și noul centru de cercetare și dezvoltare vor avea nevoie de o serie de competențe, iar compania de asociere în participațiune recrutează, prin urmare, în mod activ ingineri cu înaltă calificare și lideri de echipă pentru a avansa proiectul. Recrutarea pe scară largă a operatorilor și tehnicienilor va începe la sfârșitul anului 2023.

Cmentariile sunt închise