Videoclipul zilei: Asistentul de parcare original pe care l-a inventat un american în secolul XX

Este pur şi simplu genial! Invenţia pe care o puteţi vedea în imaginile ataşate utiliza a cincea roată a unui automobil, cea de rezervă, pentru a ajuta şoferul la parcarea/repoziţionarea maşinii sale.

Poate că arată amuzant şi în cele din urmă tehnologia a avut un eşec în popularizare, însă cu adevărat era una foarte eficientă.

Un inventator din Piemont, California, a observat că mașinile din timpurile în care trăia deveneau tot mai mari în dimensiuni, în timp ce locurile de parcare continuau să scadă. Astfel, în anii 1930, Brooks Walker a dezvoltat şi apoi a brevetat aşa-numitul Park-Car.

Pentru prima dată l-a demonstrat pe un Packard, iar mai târziu pe un Cadillac, arătând că poate fi instalat pe orice maşină. La moment nici un producător nu oferea aşa-ceva, iar când a mers şi a prezentat gigantului din Detroit, spunând că opţiunea costă doar 175 sau 1.628 de dolari în banii actuali, i s-a întors spatele.

Ideea era ca roata de rezervă să poată fi folosită drept ajutor în parcările laterale sau chiar întoarcerea maşinii la 360 de grade. În dependenţă de unde se afla, fie în portbagaj, fie în husa ataşată de partea posterioară a vehiculului, printr-un mecanism special care era alimentat cu putere de la arborele de transmisie, aceasta era coborâtă la sol şi ridica spatele maşinii, rotindu-l fie la dreapta, fie la stânga. Astfel conducătorul putea să-şi parcheze automobilul în spaţii restrânse sau să intre în garaj cu spatele fără a face manevre suplimentare.

Walker a continuat să-și perfecționeze sistemul de parcare paralel până în anii ’70, dar a murit fără să-și realizeze vreodată visul.

Vezi şi: (video) Ai probleme cu parcarea laterală? Învaţă următorii paşi pentru a face toate manevrele într-un minut

Vezi şi: (video) Învaţă cum trebuie să parchezi lateral corect. Şase paşi pe care trebuie să-i urmezi

Iată cum arăta mecanismul:

[embeddoc url=”https://s3.documentcloud.org/documents/6248046/Brooks-Walker-Park-Car-patent.pdf”]

Cmentariile sunt închise