Volvo a anunţat data prezentării noului V90. Modelul va fi prezent la Geneva

Compania Volvo a anunţat printr-un comunicat de presă data oficială la care va debuta noul model cu ampatament lung – V90. Premiera iniţială va avea loc în cadrul unui eveniment special, organizat în oraşul Stockholm în data de 18 februarie, după care suedezii se vor lăuda cu el la Salonul Auto de la Geneva.

Se crede că noul V90 va avea drept bază platforma SPA care a debutat pe crossoverul de generaţie nouă XC90 şi ultimul produs din gamă – S90.

PREMIERĂ: Volvo atacă Seria 5, Audi A6 și E-class cu noul S90! (foto+video)

volvo-v90-illustration-autocar
FOTO: autocar.co.uk

Presa de specialitate scrie că V90 vine să înlocuiască modelul V70, însă există şi probabilitatea ca ambele maşini să existe în continuare. Lungimea ar putea creşte cu 15 centimetri, comparativ cu cei 4.814 mm ai lui V70.

Gama de motoare ar putea fi completată iniţial de două agregate diesel cu patru cilindri şi 190/235 CP, alături de un motor turbo pe benzină de 2.0 litri volum. Nu exclusă şi o eventuală versiune hibridă care va genera un total de 407 cai.

Într-un final, se aşteaptă ca modelul nou să stea la baza unei modificaţii Cross Country. De ce nu, să ajungă şi sub mâna celor de la Polestar.

FOTO: teknikensvarld.se
FOTO: teknikensvarld.se

Cmentariile sunt închise