Volvo se pregătește pentru transferul complet pe maşini electrice! Termenul limită – până în 2030

Din 2019, Volvo a anunţat că va pune pe fiecare maşină de-a sa câte un motor electric în calitate de parte integrantă a trenului de rulare şi lucrurile nu par să se oprească aici. Până în 2030 marca auto se vede complet transferată pe astfel de agregate.

O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi la summit-ul Future of the Car, organizat de Financial Times.

„Clienţii vor decide. Vom păstra modelele hibride, dar nu aș fi surprins dacă programul nostru de producţie va include doar vehicule electrice curate până în 2030”, a spus CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson.

Volvo a declarat anterior că dorește ca jumătate din vânzările sale globale să fie modele complet electrice până în 2025, dar nu a stabilit un termen pentru momentul în care va înceta fabricarea vehiculelor cu motoare cu combustie.

Anul acesta Volvo dorește ca 20% din vânzările sale globale să fie formate din modele electrificate, dar majoritatea vor fi doar maşini mild hybrid şi plug-in hybrid deoarece încă finalizează lansarea primei sale mașini complet electrice – noul XC40 Recharge P8.

Samuelsson a mai spus la summit că termenele ferme pentru sfârșitul vânzărilor de motoare cu ardere internă vor determina chiar mai mult şi mai repede oamenii ca să treacă la maşini cu trenuri de propulsie complet electrice decât să aştepte să apară vreo ofertă bună care va cuprinde şi vreun stimulent financiar în numerar.

„Calea de urmat ar fi să avem reguli clare cu privire la momentul în care trebuie să ieșim din era motorul cu combustie. Odată ce v-ați dat seama că motorul pe benzină și diesel nu fac parte din viitor, este destul de ușor să vedeți că trebuie să vă deplasați rapid în noua lume.”

Managerul a mai adăugat că Volvo a ajuns deja la această realizare, prin urmare fiind mai în largul său în situaţii când țări precum Marea Britanie au stabilit o dată limită de oprire a vânzării mașinilor cu motoare cu combustie internă (până în 2030).

„Volvo va fi foarte atent și va livra numai motoare electrice înainte ca cineva să aibă cerințe legale în acest sens”, a mai menţionat Samuelsson.

Într-un final a mai adăugat că având „reguli clare de modă veche” este motivul pentru care vehiculele de astăzi sunt echipate cu centuri de siguranță, airbag-uri și ABS: „Acest lucru a fost implementat destul de repede și acest lucru nu a fost realizat cu niciun fel de stimulente sau puncte de credit.”

Vezi şi:

https://autoblog.md/volvo-si-a-ales-partenerul-prin-care-va-oferi-servicii-de-incarcare-la-nivel-european-pentru-masinile-electrice/
https://autoblog.md/dealeri-se-pregatesc-noile-volvo-c40-si-xc100/

Cmentariile sunt închise