(foto) Acum şi break cu 280 de CP. Noul Ford Focus ST Turnier

După prima şi a treia generaţie Ford Focus ST, iată că şi a patra este disponibilă într-o caroserie de tip break. Noul Ford Focus ST Turnier sau cum mai este numit Wagon, a fost anunțat în același timp ca şi hatchback-ul, dar oficial a fost prezentat abia acum.

Împreună cu noul model, compania a făcut publice şi caracteristicile dinamice ale ambelor automobile.

Aşadar, ca şi hot-hatch-ul de bază, break-ul este oferit la alegere cu două motoare sub capotă: un benzinar turbo EcoBoost cu 280 de CP şi 2.3 litri volum sau cu un turbo diesel EcoBlue cu 190 CP şi un volum de 2.0 litri. Standard, ambele modele vin cu o tracţiune faţă şi cu o cutie de viteze manuală în şase trepte. Motorizarea pe benzină va putea fi cuplată mai târziu la o cutie automată cu şapte rapoarte.

Doar cele mai puternice versiuni, cu 280 de CP, se mai deosebesc prin câteva caracteristici. De exemplu, acestea sunt echipate din uzină în mod implicit cu un set de amortizoare adaptive şi un diferenţial eLSD cu un ambreiaj multi disc controlat electronic, realizat de compania BorgWarner.

În plus, un pachet Performance Pack include o funcţie de Launch Control, un mod de conducere suplimentar Track Drive și pentru mașinile cu o cutie manuală un sistem de ajustare automată a rotaţiilor arborelui cotit în timpul comutării treptelor.

Caracteristicile dinamice sunt următoarele: hatchback-ul cu motor pe benzină poate face 0-100 de km/h în 5.7 secunde, iar break-ul în 5.8 secunde. Pentru comparaţie, cel mai apropiat concurent, un Hyundai i30 N cu 275 de CP realizează sprintul în 6.1 secunde.

Modelele cu motoare diesel arată cifre de 7.6 şi 7.7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h şi la 220 de km/h, pe maşinile cu benzinare şi diesel-uri respectiv.

Vizual, un model Focus ST diferă de maşinile obişnuite printr-un set de bare de protecție diferite, jante originale cu un diametru de 18 sau 19 inci, dar și un spoiler mare în partea posterioară. În habitaclu se găsesc scaune Recaro pentru pasagerii din faţă, un alt volan şi un decor diferit.

Toate acestea sunt şi în noua variantă break, care şi-a păstrat în acelaşi timp caracterul practic: volumul portbagajului este de 608 litri şi se poate extinde până la 1.653 de litri.

În Europa, noua generație Ford Focus ST va începe să fie vândută din această vară. Prețurile în Germania pornesc de la 31.900 de euro pentru un hatchback diesel şi variază până la minim 34.100 de euro pentru un break alimentat cu benzină.

Cmentariile sunt închise