(foto) INP anunţă despre punerea în funcţiune a mai multor camere ce fixează încălcări în municipiu

(update 23.05.2019) La jumătate de an de la startul construcţiei posturilor, Inspectoratul Național de Patrulare informează conducătorii auto că au fost pornite camerele video pentru monitorizarea traficului rutier în şase locații:

  • șos. Muncești 690;
  • șos. Muncești 273 A;
  • str. Drumul Bacioiului 287; 
  • intersecția bd. Dacia cu str. Băcioii Noi;
  • intersecția str. Deleanu cu bd. Alba Iulia;
  • intrarea în comuna Stăuceni pe ambele sensuri de deplasare.

La moment camerele de supraveghere fixează încălcări precum: depășirea limitei de viteză, ignorarea semnalelor de interzicere la culoarea roșie, încălcarea marcajelor rutiere şi altele. În acest context, recomandăm șoferilor să fie prudenți și să respecte regulile de circulație.

Vezi şi: Lista şi locaţia camerelor funcţionale de supraveghere a traficului rutier din municipiul Chişinău


(06.12.2018) Atenţie, şoferi! În Chişinău apar noi camere de supraveghere, inclusiv două pe şoseaua Munceşti

Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI anunță conducătorii auto despre desfășurarea lucrărilor de construcție a unor posturi noi de supraveghere a circulației rutiere.

Aceste posturi, darea în exploatare a cărora este preconizată pentru finele anului 2018, urmează să ridice la un nivel mai înalt securitatea participanților la traficul rutier la obiectivele de semafoare amplasate la intersecția bd. Dacia – str. Băcioii Noi și la intrarea în localitatea Stăuceni.

FOTO: unimedia.info

Vezi şi: (video) 101 accidente timp de 5 ani la intersecţia străzii Băcioii Noi cu bd. Dacia! Modificările care se vor face

De asemenea, vor fi amplasate posturi de supraveghere a circulației rutiere pe str. Alba Iulia intersecție cu Liviu Deleanu, șos. Muncești nr. 273a și nr. 690, str. Drumul Băcioiului nr.287.

Iată o dovadă a acestui fapt, în imagine fiind surprinsă montarea unui obiectiv de camere, astăzi, pe şoseaua Munceşti:

FOTO: facebook.com/Stanislav Paladii

Dar şi la intrarea în Stăuceni, şoferii menţionând pe o reţea de socializare că este o cameră care are încorporat şi un radar:

Inițierea construcțiilor locațiilor s-a efectuat întru realizarea Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018 și ca urmare a solicitărilor cetățenilor și administrației publice locale. Scopul este asigurarea securității participanților la traficul rutier, diminuarea accidentelor rutiere în zonele de supraveghere, colectarea informaţiei privind traficul rutier în regim real de timp, acumularea probelor pentru soluţionarea cauzei şi tragerea la răspundere contravenţională sau penală.

Echipamentul preconizat pentru instalare deține certificare metrologică europeană, fiind recomandat pentru instalare și în Republica Moldova. Posturile menționate vor fi conectate la Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere “Controlul traficului” gestionat de Serviciul Tehnologii Informaționale.

“Echipamentele care se implementează acum sunt net superioare celor existente deja în municipiul Chişinău. Avem posibilitatea de a monitoriza toate benzile în regim de zi şi noapte fără necesitatea de iluminare suplimentară şi cu o recunoaştere mult mai bună a plăcuţelor de înmatriculare”, a spus directorul Serviciului Tehnologii Informaţionale al MAI, Adrian Şova.

Actualmente supravegherea circulației rutiere se efectuează prin intermediul posturilor statice/mobile de supraveghere a circulației rutiere amplasate la 33 intersecții și pe 8 sectoare de drum ale municipiului Chișinău pe traseele republicii.

Prima etapă a proiectului a fost inițiată în anii 2013-2014, fiind asigurată crearea infrastructurii necesare și instalarea sistemelor de supraveghere video la 41 intersecții și sectoare de drum din mun. Chişinău, în care sunt instalate 125 camere video, 145 camere foto și 29 camere PTZ (pan tilt zoom, au un sistem de rotire, înclinare şi zoom mare la distanţă) care asigură supravegherea foto/video în 126 direcții.

Pentru următorii ani Serviciul Tehnologii Informaționale, în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției, va continua să identifice intersecții, sectoare de drum cu risc sporit de accidente, unde se recomandă amplasarea echipamentului de supraveghere a circulației rutiere. Activitățile respective de proiectare vor avea loc după alocarea resurselor financiare necesare.

Vezi şi: (video) Anunţul făcut de MAI pe care trebuie să-l cunoască toţi şoferii. Se va întâmpla în acest an

Cmentariile sunt închise