(foto/video) Premieră: Noile Audi A4, A4 allroad quattro şi S4 facelift

Audi A4 reprezintă modelul nucleu al brandului şi după patru ani de la apariţia noii generaţii e timpul ca să sufere o actualizare tradiţională. Acum e mai sportiv, inclusiv datorită noului limbaj de design al mărcii, iar la interior are un afişaj MMI tactil mai mare.

Multe opțiuni de motorizare vin acum în combinaţie cu sisteme mild hybrid. Acest lucru se aplică, de asemenea, modelelor Audi S4 TDI, care au pentru prima dată un V6 TDI sub capotă, un sistem electric principal de 48 V și un compresor alimentat electric (EPC), care face accelerația lor chiar mai spontană. Această combinație de putere, cuplu și eficiență le face unice în segment.

Modelul arată acum chiar mai dinamic și mai sofisticat datorită designului mai sportiv. Grila Singleframe este acum mai largă și mai lată, având acum un nou design. Liniile orizontale accentuează lățimea din față și din spate. Partea laterală este definită de muchiile musculoase distincte de deasupra celor de pe margine și de linia de umăr stabilită mai jos între ele. Ele formează contururi puternice deasupra roților și fac genele Quattro exterior vizibile.

Farurile LED sunt acum standard pe modelele Audi A4, iar cele de top includ tehnologia Matrix LED cu fază lungă acţionată complet automat. Au fost reproiectate şi stopurile la fel LED, în stilul celor găsite pe familia A6 de nouă generaţie.

Conceptul liniei de echipamente este la fel de nou: basic, advanced şi S line sunt acum disponibile pentru exterior, să nu mai vorbim de aspectul independent al modelelor S și A4 allroad quattro. Clienții vor mai putea alege din 12 culori pentru caroserie, inclusiv o nouă opțiune terra gray.

În interiorul calm şi stilat, liniile orizontale, de asemenea, transmit impresia de ansamblu. În centrul panoului de bord, ușor îndreptat spre șofer, stă acum un nou afişaj tactil MMI – centrul de control pentru noul sistem de operare. Noile pachete de interior: design selection şi S line, pot fi combinate în mod liber cu echipamentele exterioare și vine cu numeroase culori și materiale. Un contour/ambient lighting package adaugă accente luminoase interesante care se văd cel mai bine în întuneric.

Cu noul său sistem multimedia MMI, modelele Audi A4 facelift vor oferi o experiență de utilizator similară cu un smartphone contemporan. Un afișaj tactil cu feedback acustic înlocuiește funcțiile controller-ului rotativ anterior, care se găsea pe consola de pe tunelul central. Noul afișaj TFT de înaltă rezoluție măsoară 10.1 inci în diagonală şi are o grafică foarte calitativă. Structura meniului cu toate categoriile sale este adaptată așteptărilor utilizatorilor și facilitează utilizarea. Căutarea se bazează pe introducerea de text liber și oferă rapid rezultate. Controlul vocal în limbaj natural, o altă funcție a noului sistem, înțelege multe dintre expresiile folosite în comunicarea de zi cu zi.

Navigaţia în Audi A4 facelift este acum chiar mai versatilă și mai ușor de utilizat. Portofoliile Audi connect şi Audi connect plus includ o serie de servicii online, cum ar fi serviciile Car-to-X, care profită de inteligența flotei de maşini Audi şi le permite să comunice între ele. În afară de indicatoarele rutiere ce pot fi identificate online și diverse informații despre pericole, precum și serviciul de parcare pe stradă, informații despre semafoare sunt o funcţie nouă.

Prin conectarea la acceaşi reţea cu cea a infrastructurii urbane din unele oraşe, mașina primește informații de la dispecerul central prin intermediul unui server dedicat, astfel încât conducătorul auto poate alege o viteză optimă pentru a se potrivi cu următoarea lumină verde şi a se deplasa practic fără opriri. Panoul de instrumente afișează o recomandare de viteză personală, precum și timpul rămas până la următoarea lumină verde ori de câte ori șoferul așteaptă la semnalul roșu.

Ca atare, sistemul promovează un stil de conducere anticipativ, eficient, împreună cu un flux constant de trafic. Funcția face parte din pachetul Audi Connect și este rulată în etape într-o serie de orașe europene selectate.

Apelul de urgență și serviciile de urgență Audi Connect sunt o dotare standard, iar aplicația gratuită myAudi conectează smartphone-ul clientului la mașină. Opțiunea Audi connect key permite blocarea/deblocarea vehiculului de către proprietar și pornirea motorului folosind un smartphone cu Android compatibil. Personalizarea, o altă caracteristică digitală, permite ca până la 14 utilizatori de myAudi să-şi stocheze setările lor preferate în profiluri individuale.

Alte funcții de pionierat la cerere fac parte din numeroasele inovații setate să însoțească lansarea lui Audi A4 facelift. Acestea vor permit clienților să adauge trei funcții de infotainment în mod flexibil, dacă este necesar, prin intermediul aplicației myAudi, chiar și după achiziționarea vehiculului. În Germania, acestea sunt: MMI plus, DAB + radio digital și Audi smartphone interface.

În cazul în care clienții ar dori să cunoască o funcție mai întâi înainte de a o instala, ei o vor putea testa pentru o perioadă de o lună. Clienții pot prelungi rezervarea funcţiei chiar și în timpul acestei faze, fie pentru încă o lună suplimentară, un an sau permanent. În cazul în care decid să nu prelungească termenul, rezervarea expiră automat și fără a necesita reziliere activă la sfârșitul termenului.

Mai aflăm că noua generaţie a sistemului MMI dispune de o nouă unitate principală. Platforma modulară de infotainment, de a treia generație, MIB 3, oferă o putere fenomenală de calcul. Acesta funcționează cu o cutie de comunicare la fel de nouă, spațial separată, care oferă toate activitățile de conectivitate, cum ar fi telefonia sau serviciile Audi Connect, și mai încorporează hotspot-ul Wi-Fi. Modulele hardware opționale includ Audi phone box și sistemul de sunet 3D Premium Bang & Olufsen din partea frontală a habitaclului.

În total vor fi puse la dispoziţie şi trei variante de panou de bord: două parţial analogice şi unul Audi virtual cockpit plus în combinaţie cu sistemul multimedia MMI plus. În ultimul caz este vorba de un ecran color de 12.3 inci şi cu rezoluţie Full HD, dar şi cu trei interfețe selectabile prin comenzile de pe volan. Un head-up display la fel opţional proiectează informații importante în câmpul de vizualizare direct al conducătorului auto.

Modelele actualizate A4 mai sunt disponibile cu o serie de sisteme de asistenţă a șoferilor. Sistemele opționale sunt incluse în pachetele “Tour”, “City” și “Park”. Un sistem important în pachetul “Tour” este adaptive cruise control cu funcţia Stop&Go pentru un control automat al distanței faţă de alte vehicule.

Trecând la partea tehnică, aflăm că linia de modele Audi A4 va fi oferită pe piaţă, la momentul lansării în Europa, cu şase agregate turbo. Puterea lor variază între 150 şi 347 CP, de la Audi A4 35 TFSI până la modelele Audi S4 TDI. Toate propulsoarele corespund standardului de emisie Euro 6d-temp.

Vor mai exista şi trei variante de motorizări mild hybrid (MHEV), pe baza unui sistem electric de 12 V, care va contribui la reducerea consumului de combustibil şi la îmbunătățirea confortului. Această electrificare extinsă aduce o contribuție importantă la realizarea obiectivelor unor flote de vehicule. În utilizarea cotidiană, sistemul MHEV reduce consumul de carburant cu până la 0.3 litri la 100 de kilometri parcurşi în funcție de măsurătorile individuale ale Audi.

Fie că este vorba de transmisie manuală, de un S tronic cu şapte trepte sau de un Tiptronic cu opt rapoarte, tracţiune faţă sau integrală, fiecare dintre cele șase variante de motorizare oferă o transmisie de putere personalizată. Însă, trebuie de reţinut că toate modelele A4 vin din uzină standard cu o cutie de viteze automată.

Pe partea de suspensii, clienții vor putea alege între configuraţia standard și una sportivă. Există, de asemenea, două suspensii adaptive. Prima opţiune este orientată spre confort şi are amortizoare ce pot micşora garda la sol cu 10 mm. A doua este orientată spre sportivitate, care, cu sau fără amortizoarele adaptive, impune ca automobilul să aibă o gardă la sol mai mică cu 23 de mm. Ambele suspensii controlate sunt integrate în unitatea de control Audi drive select. Același lucru se aplică direcției dinamice, transmisiei automate și supapei de accelerație (dotări opţionale). Audi drive select are integrate standard cinci profiluri de rulare cu diferite setări pentru diferite agregate.

Câte ceva şi despre modelul actualizat Audi A4 allroad quattro, care vine standard cu o tracţiune integrală şi cu o gardă la sol mai mare cu 35 de mm. Fiind disponibil doar în caroserie Avant, acest model are menirea să asigure şi ieşiri în off-road. Cu suspensia opțională specifică allroad, cu amortizoare adaptive, confortul și dinamica pot fi îmbunătățite în continuare. Modelul mai diferă de un A4 Avant obișnuit prin detalii, cum ar fi: elemente de protecție a şasiului sau inserţii pe arcurile roţilor, roţi propriu-zise mai largi cu 12 mm, dar şi ecartamente mai late – cu 6 mm pe puntea din faţă şi cu 11 pe cea din spate.

O cutie de viteze automată vine standard pe Audi A4 allroad quattro. Suspensia anterior menţionată este opţională şi o alternativă faţă de cea standard. Ca și pe A4 Avant, compartimentul de bagaje are o capacitate de 495 litri, cu o creştere până la 1.495 litri dacă scaunele posterioare sunt rabatate. Uşa portbagajului este acţionată electric şi este o dotare standard. Sistemul Audi drive select include şase moduri de rulare, cu cel offroad disponibil doar pe acest model de maşină.

Pentru a coincide cu lansarea pe piață, Audi a creat modelul A4 edition one. Este disponibil ca un sedan sau break cu o gamă de trei motorizări la alegere: 2.0 TFSI cu 245 CP, 2.0 TDI cu 190 CP sau 3.0 TDI cu 231 PS CP. Designul exterior se bazează pe dotările echipamentului S line, completat cu elemente distinctive cum ar fi pachetul black styling. Pentru interior, clienții pot alege între liniile design selection şi S line.

Toate modelele pot fi comandate şi vor fi disponibile în showroom-urile europene din vara şi din toamna acestui an. Preţul de start pentru un A4 Sedan 35 TFSI de bază cu S tronic este în Germania de 35.900 de euro. Audi A4 edition one costă de la 53.300 de euro, iar un S4 Sedan TDI costă de la 62.600 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/