(video) Autopilotul a luat-o razna. Vezi cum un şofer a fost proiectat într-un zid de beton

Un accident cu implicarea unui sedan Tesla Model S a avut loc recent în Statele Unite. Presa locală a trâmbițat din nou că sistemul autopilot al companiei americane a încercat “să ucidă” un om.

Sistemul de condus autonom al automobilului electric nu a putut recunoaşte (la timp) un obstacol de pe drum. Drept rezultat, şoferul s-a ales cu nişte traume uşoare, iar maşina nu mai poate fi reparată.

https://youtu.be/kvIB0a7vXdQ

Din presa locală mai aflăm că accidentul s-a întâmplat pe o autostradă. Electromobilul se deplasa pe banda sa, iar după o scurtă distanţă drumul a început să se îngusteze.

Autopilotul nu a putut recunoaşte obstacolul care a apărut în cale, drept urmare maşina s-a lovit de un parapet din beton având o viteză relativ mare.

Şoferul a povestit despre cele întâmplate pe site-ul Reddit. Acolo a publicat câteva fotografii, iar ulterior a apărut şi o înregistrate video de pe o cameră de bord care a filmat cum s-a întâmplat totul.

Vezi şi: (video) Maşinile Tesla pot prezice accidentele rutiere? Vezi ce s-a întâmplat pe o autostradă din Olanda

Proprietarul Tesla spune că nu a avut de suferit grav din cauza sistemelor de siguranţă de care dispun produsele Tesla.

În acelaşi timp, mai mulţi şoferi care i-au comentat postarea protagonistului nostru au declarat că sistemul Autopilot al celor de la Tesla reacţionează foarte prost la situaţiile care nu sunt standarde şi care pot apărea pe neprins de veste pe drumuri.

Vezi şi: NHTSA a închis dosarul în care era cercetat primul accident fatal din SUA cu o Tesla

Cmentariile sunt închise