(video) Premieră mondială: A treia generaţie Bentley Continental GT V8 Coupe & Convertible

Bentley introduce două versiuni noi ale noilor generaţii Continental GT și GT Convertible. Modelele Grand Tourer sunt acum disponibile pentru clienţii americani cu un motor puternic V8 pe benzină, asigurând o conducere plină de viaţă, completată de un lux de neegalat şi un nivel de tehnologii de ultimă oră.

Sub capotă, ambele automobile ascund un motor V8 de 4.0 litri de generaţie nouă, care produce 550 de CP şi 770 Nm de cuplu, cu două turbo compresoare dual twin-scroll poziţionate în V. Cu acesta, coupeul şi decapotabila pot realiza acceleraţia 0-100 de km/h în 4 şi 4.1 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată pentru ambele la 318 km/h.

Noul agregat mai dispune de un sistem de deconectare a patru cilindri când nu este necesară toată puterea. Acest lucru se face în doar 20 de milisecunde şi este imperceptibil de către clienţi. Un bonus plăcut pentru un astfel de motor voluminos este şi tehnologia Stop-Start.

Pe lângă un sistem cu mai multe moduri de rulare acţionate prin selectorul Bentley Drive Dynamics, Bentley a echipat automobilele cu bare anti-ruliu pe puntea frontală şi posterioară, în timp ce o configuraţie adaptivă a şasiului Bentley Dynamic Ride System (care controlează confortul de rulare și ruliul lateral, amortizând pasagerii pentru a nu face mişcări excesive în scaune), este disponibilă ca dotare opţională.

Suspensia maşinilor este una pneumatică cu amortizoare cu trei camere, acestea fiind dotate şi cu sistemul Continuous Damping Control pentru optimizarea confortului şi manevrabilităţii prin ajustare continuă a forţelor de amortizare.

Un sistem de tracţiune integrală Active All-Wheel Drive System va distribui automat cuplul între punţi în dependenţă de situaţia din timpul condusului, însă în mod normal se va folosi mai mult puntea posterioară. Şi pe lângă o servodirecţie asistată electric, maşinile vor mai oferi clienţilor un set modern şi complet de sisteme de asistenţă, cu Active Lane Assist, Traffic Jam Assist sau Park Assist printre cele disponibile.

Vezi şi: (foto) Bentley introduce prima ediţie specială pentru noul Continental GT – First Edition

Din punct de vedere stilistic, automobilele se vor deosebi prin dotarea standard cu un set de jante din aliaj de 20 de inci, cu 10 spiţe. Opţiunile la acest capitol se ridică până la nouă modele diferite, cu dimensiuni de până la 22 de inci.

La fel standard se poate alege una din cele şapte culori puse la dispoziţie, iar o alta dintr-o paletă infinită este disponibilă opţional. Ambele modele, GT V8 și GTC V8, se mai disting terminaţii duble ale eşapamentului cu un ton modificat și insigne subtile V8 în zona aripilor frontale.

Decapotabila GT V8 Convertible îşi poate instala sau coborî acoperişul timp de 19 secunde până la viteze de 50 de km/h. Acest acoperiş textil este valabil în una din cele şapte culori puse la dispoziţie, inclusiv tweed autentic pentru prima dată.

La fel pentru decapotabilă a fost dezvoltat un nou sistem de suflare a aerului cald în zona gâtului, care încălzeşte mai bine şi funcţionează mai silenţios, acesta fiind integrat în scaunele ventilate şi încălzite Comfort Seats cu tetiere reglabile electric. Acesta se combină de minune cu volanul şi cotierele încălzite.

Ambele modele V8 mai beneficiază de tehnologia LED Matrix pentru faruri, iar opţional se poate comanda un “salut” luminos din partea automobilului atunci când proprietarul se apropie de acesta.

Interiorul inovator și luxos al unui Continental GT V8 oferă rafinament de neegalat. Acolo se integrează perfect materiale naturale, cum ar fi cele calitative tipuri de piele sau unele dintre cele mai rare tipuri de lemn prelucrat manual.

Scaunele din piele ajustabile în 20 de poziţii stabilesc noi standarde industriale în confort și rafinament și sunt disponibile într-o culoare monotonă divizată, alături de alte patru opţiuni suplimentare şi trei tipuri de cusături contrastante. Noul tip de lemn de nuc Crown Cut Walnut creează mai mult contrast şi înfrumusețează atât partea frontală a interiorului, cât și alte zone.

Pentru mai mult confort, înainte de o gamă largă de opţiuni, standard se oferă un sistem audio cu 10 difuzoare şi 650 de waţi putere, dar şi libertatea de a alege una din cele opt culori pentru căptușeala acoperișului pe interior.

Vânzările ambelor automobile vor demara din trimestrul III ale acestui an în SUA, în timp ce în alte regiuni ale lumii vor începe din primul trimestru al lui 2020.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Bentley Continental GTC – decapotabilă de lux cu sistem audio de 2200 W

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise