(4 poze) Cristiano Ronaldo și-a comandat o nouă mașină! Costă 9.5 mln euro și va fi produsă de Bugatti

Faimosul atacant portughez ce evoluează în prezent la Juventus Torino se pare că a comandat de curând un exemplar al unei serii exclusive de automobile ce urmează să fie produsă de Bugatti în doar 10 exemplare.

Potrivit informațiilor pe care le au colegii de la Bild, portughezul în vârstă de 35 de ani a procurat de curând un Bugatti Centodieci care este o nouă interpretare a modelului Chiron și care își trage numele de la cifra 110 pronunțată în italiană – o referinţă la cei 110 ani de istorie pe care Bugatti i-a marcat în 2019.

Ronaldo și un alt model Bugatti – Chiron

Noul Centodieci este realizat stilistic cu inspiraţie de la modelul legendar EB110. Modelul a primit o caroserie complet nouă şi o grilă de radiator micşorată în dimensiuni. Numeroase prize de aer, precum şi cele cinci găuri specifice laterale prin care curenţii sunt redirecţionaţi spre motor, toate ne amintesc de supercarul retro. Noi sunt şi farurile LED cu lumini de zi integrate, dar şi stopurile cu elemente care ne amintesc de noul Divo.

Partea posterioară se remarcă printr-un difuzor imens de aer, două perechi de terminaţii ale sistemului de evacuare a gazelor de eşapament, poziţionate vertical, dar şi un spoiler fixat în loc de unul mobil. Încă o deosebire de alte versiuni Chiron este că compartimentul motorului este acoperit cu sticlă, din nou o referire la vechiul model.

„Sub capotă” se ascunde acelaşi motor W16 de 8.0 litri pe care îl are un Chiron obişnuit, însă forţat să producă 1.600 de CP la 7.000 de rpm! Împreună cu acest pas, un sistem suplimentar de admisie a aerului a fost instalat în zona răcitorului de ulei, care reglează în mod fiabil temperatura motorului a cărui performanță a fost îmbunătăţite.

Alte prize de aer şi soluţii de răcire la care s-au lucrat câteva luni se găsesc în partea posterioară a maşinii, camuflate minuţios pentru a scoate în evidenţă întâi designul automobilului.

Se menţionează că un Centodieci va putea face 0-100 de km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 6.1 secunde şi 0-300 km/h în 13.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 380 de km/h.

Ronaldo va primi noul Centodieci nu mai devreme de anul 2021.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:


(video) Premieră mondială: Noua jucărie de minim trei milioane de euro – Bugatti Chiron Pur Sport

(foto) Bugatti suspendă producţia de maşini hiper sport după ce a strâns împreună toate variaţiile lui Chiron

(foto) Inovaţii tehnologice: Cum face Bugatti terminaţiile de eşapament pentru cele mai noi modele

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/