(video) Top 5 maşini pe care nepotul lui Ferdinand Porsche le iubeşte cel mai mult

Compania Porsche a publicat un nou episod din seria Top 5, care este şi un scurt documentar, în care Dr. Wolfgang Porsche vorbeşte despre cinci cele mai iubite maşini făcute de compania care îi poartă numele bunicului său.

Filmuleţul este dedicat jubileului de 75 de ani ai top managerului, dar şi anului 2018 în care Porsche face şapte decenii de când a început să construiască automobile sportive.

Vezi şi: (video) Top 5 cele mai uşoare mașini sportive din istoria Porsche

Locul cinci l-a ocupat urmaşul modelului Porsche 356 – un 911, dar într-o versiune Turbo S în caroserie 993. La felul cum arată maşina a lucrat fratele lui Dr. Wolfgang Porsche şi acesta din urmă mereu a insistat ca stilistica modelului 911 să rămână una conservatoare, căci pentru asta şi este apreciat.

Omul de afaceri a mai menţionat că acest Turbo S este un model unic din mai multe privinţe. Una dintre ele este că automobilul se numără printre ultimele modele dotate cu un propulsor răcit cu aer şi produce un sunet foarte bun.

Vezi şi: (video) Porsche arată un Top 5 al celor mai exclusive maşini pe care le-a făcut

Locul patru a fost ocupat de un model iconic – primul supercar de serie a mărcii Carrera GT. Modelul este dotat cu un motor V10 de 5.7 litri, care produce 611 CP şi 590 Nm de cuplu.

Acceleraţia 0-100 de km/h o face în doar 3.9 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 334 de km/h.

Vezi şi: (video) Top 5 cele mai dure teste la care sunt supuse maşinile Porsche pe poligonul din Weissach

Locul trei îl ocupă unul dintre cele mai puternice modele ale momentului: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Este una dintre maşinile vârf de gamă ale companiei şi este foarte tehnologizată.

De propulsie răspunde o unitate hibridă care produce în total 680 de CP şi 850 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.4 secunde, iar viteza maximă depăşeşte evident 300 de km/h.

Vezi şi: (video) Strămoşul lui Panamera sau Cayenne Cabrio. Top 5 cele mai spectaculoase concepte ale Porsche

Poziţia secundă în acest clasament îi aparţine modelului Porsche 356 America Roadster, anul producţiei 1952. Decapotabila a fost creată special pentru piaţa americană.

Automobilul era dotat cu un acoperiş moale, aşa cum se cuvine modelelor din segment, însă pentru că în statul California ploile sunt o raritate, proprietarii obișnuiau să se deplaseze fără el.

Vezi şi: (video) Top 5 modele Porsche ale căror motoare sună cel mai bine

Cel mai favorit şi cel mai bun automobil dintre toate este considerat de Dr. Wolfgang Porsche modelul 356 Carrera 2000. L-a descris succint: “un lup în piele de oaie, a cărui posibilităţi adevărate pot fi descoperite doar fiind aşezat în spatele volanului său”.

Wolfgang Heinz Porsche (născut la Stuttgart la 10 mai 1943) este nepotul fondatorului companiei Ferdinand Porsche și membru al dinastiei familiei Porsche. În prezent este acționar și președinte al Consiliului de Supraveghere al Porsche Automobil Holding SE , precum și al Porsche AG.

Este cel mai tânăr fiu al lui Ferdinand Anton Ernst Porsche și Dorothea Reitz. Fratele său cel mai mare, Ferdinand Alexander Porsche, a fost designerul primului model Porsche 911 (901). Cu părere de rău acesta a decedat în 2012 la vârsta de 76 de ani.

Cmentariile sunt închise