(foto) Viral: Un dealer din Rusia încearcă să vândă un simplu Tiguan cu accesorii de 42.000 euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un dealer oficial VW din orașul Balașiha, vecin la est cu Moscova, a devenit subiectul unor discuții intense pe rețelele de socializare în ultimele ore. Majoritatea internauților s-au arătat indignați că şi astfel de centre auto, ale unor mărci non-premium, care propuneau produse relativ accesibile, au intrat în rândul celor care încearcă în aceste momente dificile să scoată din buzunarele clienţilor cât mai mulţi bani posibil.

O scuză invocată de majoritatea reprezentanțelor auto este deficitul, însă chiar şi în această situaţie grea se doreşte obţinerea unui profit cât mai generos.

FOTO: facebook.com/NemdomVW

De exemplu, un Tiguan este oferit pentru 7.189.700 de ruble, ceea ce ar fi după cursul de schimb actual din Rusia 62.017 euro. Pentru comparație, în aceeași Germania sau România prețul de start a mașinii este de 30.600 euro. Nu putem afla acum prețul de start al mașinii în Rusia, însă acesta poate fi semnificativ mai mic pentru că modelul se produce local și în Federația Rusă, unde VW are două fabrici, activitatea acestora fiind în prezent pusă temporar pe pauză.

A ieșit în evidență acest Tiguan anume printr-o listă de accesorii “ORIGINALE” montate de dealer, astfel ele fiind impuse clienţilor! Evident că nişte accesorii nu strică de avut pe un automobil, însă doar priviţi cât costă acestea. Toate adunate înseamnă o sumă de 4.875.400 de ruble, adică accesorii în valoare de 42.054 euro, adică mai mult de jumătate din preţul de listă a maşinii!

Cele mai scumpe accesorii sunt o plasă pentru protecţia radiatorului, un sistem de alarmă şi folia de protecţie pentru caroserie.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise