(foto) Premieră: Noul Porsche Macan Turbo facelift a primit o doză suplimentară de 40 CP

Porsche prezintă în sfârşit şi modelul actualizat Macan Turbo. SUV-ul sport s-a ales cu o “inimă” actualizată pentru a fi şi mai dinamic. Puterea sa i-a fost mărită cu 10%, chiar dacă a pierdut din volum 20%!

În loc motorul anterior, un V6 de 3.6 litri (400 CP/550 Nm) are acum sub capotă un V6 biturbo (cu turbo compresoare poziţionate deja în V) de 2.9 litri (440 CP/550 Nm), deja familiar de la modelele Cayenne si Panamera. Transmisia este aceeași: una robotizată PDK cu șapte viteze şi dublu ambreiaj. Sistemul de tracţiune este unul integral cu un ambreiaj care conectează puntea din faţă la nevoie.

Surplusul de putere a contribuit la reducerea timpului de accelerare 0-100 km/h: de la 4.8 la 4.5 secunde, însă cu un pachet opțional Sport Chrono poate face acest exercițiu în 4.3 în loc de 4.6 secunde cât putea anterior. Accelerația de pe loc şi până la 200 km/h durează 17.1 secunde (16.9 cu pachetul Sport Chrono). Viteza maximă a crescut de la 266 la 270 km/h.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Porsche Macan facelift

Actualizatul Macan Turbo diferă de versiunile mai “slabe” printr-o configurație diferită a prizelor de aer, nişte semnalizatoare de direcţie originale, faruri full LED cu tehnologie Porsche Dynamic Light System (PDLS), praguri laterale Sport Design, corpuri ale oglinzilor retrovizoare Sport Design în culoarea caroseriei, terminaţii duble argintii ale eşapamentului sport și printr-un spoiler nou cu două nivele pe hayon.

Echipamentul standard include şi jante de 20 de inci roți, dar şi mecanisme de frânare PSCB (Porsche Surface Coated Brake) cu discuri din fontă, dar acoperite cu carbură de wolfram. Dezvoltatorii spun că acestea cresc coeficientul de frecare și reduc cu 90% cantitatea de particule de praf. Mai nou pot fi comandate şi pentru alte modele Macan mai puţin puternice.

Versiunea Turbo include, de asemenea, scaunele frontale multi-contur ce pot fi reglate în 18 poziţii, sistem multimedia PCM cu ecran tactil de 10.9 inci și un sistem audio Bose cu 14 difuzoare (665 waţi).

Pentru o suspensie pneumatică, mecanisme de frânare carbo-ceramice și sistemul Porsche Torque Veсtoring (PTV) Plus cu un diferenţial spate blocabil, dar şi alte dotări la capitol personalizare şi conectivitate se vor percepe taxe suplimentare pentru că sunt dotări opţionale.

Actualizat Porsche Macan Turbo va intra pe piață imediat după debutul său public la Salonul Auto de la Frankfurt. În ţara noastră are un preţ de start oficial de 84.500 de euro.

Vezi şi: (video) Noul Porsche Macan S facelift a primit un nou motor V6 turbo. Iată cât costă în Moldova

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise