(foto/video) Mercedes-Benz VISION EQXX şi-a bătut propriul record de autonomie electrică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz VISION EQXX își bate propriul record de eficiență în condusul în lumea reală, cu încă o călătorie de peste 1.000 de km cu o singură încărcare a bateriei. După ce, în aprilie, a rulat fără probleme din Stuttgart spre Cassis (Franța), vehiculul de cercetare a ridicat ștacheta și mai sus, cu o călătorie de 1.202 kilometri de la Stuttgart la Silverstone (Marea Britanie), pornind în dimineaţa zilei de 21 iunie şi ajungând la destinație în seara zilei de 22 iunie.

După ce a negociat o închidere temporară a unui autobahn și a cerut o deviere transfrontalieră în apropiere de Stuttgart, VISION EQXX a trecut granița franceză în apropiere de Strasbourg, apoi a traversat nordul Franței cu viteze de autostradă până la Calais, unde a trecut prin Eurotunnel. Continuându-și călătoria în Marea Britanie, a luat-o pe M25 în jurul Londrei, apoi s-a oprit la Mercedes-Benz Grand Prix din Brackley. Așteptând să-l salute au fost experții de Formula 1 și Formula E care au ajutat la dezvoltarea trenului său de rulare avansat.

Maşina a continuat apoi deplasarea spre Silverstone, unde a fost întâmpinată de invitatul special Nyck de Vries. Olandezul, care concurează pentru echipa Mercedes-EQ Formula E, a optat să nu meargă ușor pe vehiculul de cercetare, ducându-l până la limita maximă de viteză de 140 km/h pe emblematica pistă britanică de curse. Profitând la maximum de ocazie, a făcut 11 tururi până a descărcat-o complet.

Astfel, de-a lungul călătoriei, VISION EQXX a profitat şi de sistemul său inovator de management termic pentru a obține un consum mediu de 8.3 kWh/100 km în fața traficului intens și a temperaturilor de vară. Viteza medie a călătoriei a fost de 83 km/h.

Spre deosebire de experimentul din aprilie, de data aceasta, profilul traseului nu a venit cu temperaturi mai scăzute și nici cu scenariile solicitante de utilizare și recuperare a energiei prezentate de munţii Alpi. Principalele provocări ale proaspetei călătorii au fost temperaturile de vară de până la 30 de grade Celsius, asociate cu o densitate crescută a traficului în jurul orașului Stuttgart și în sud-estul Angliei. Cu toate acestea, VISION EQXX a păstrat “capul” rece pe tot parcursul drumului datorită sistemului său inovator de management termic.

Eficiența excepțională a unității de propulsie electrică înseamnă că generează doar căldură reziduală minimă. Acest lucru ajută la menținerea sistemului de management termic extrem de mic și ușor. Interacțiunea atent proiectată a obturatoarelor aero, supapele de răcire și pompele asigură că unitatea de propulsie electrică menține cel mai eficient echilibru de temperatură la un cost minim de energie. Acesta cuprinde o combinație de management inovator al fluxului de aer și o placă de răcire instalată în podeaua vehiculului, permițându-i să profite de aerul care curge de-a lungul părții inferioare. Respectiv, soluţia este cel mai eficient mod aerodinamic de a menține răcirea unității de propulsie electrică în condiții normale, permițând o creștere a autonomiei de aproximativ 2% în modul cel mai aerodinamic.

Temperaturile ambientale ridicate și traficul de pe autostradă au necesitat răcirea transmisiei electrice și a cabinei pasagerilor. Cu toate acestea, sistemul de răcire la cerere şi-a îndeplinit menirea fără un impact semnificativ asupra autonomiei. Pompa de căldură multi-sursă s-a dovedit extrem de eficientă în menținerea rece a temperaturii cabinei pe vremea caldă de vară. În timpul celor 14 ore și 30 de minute de condus, aerul condiționat a funcționat puțin peste opt ore, dar a avut un impact negativ minim asupra consumului total de energie!

După o scurtă reîncărcare, VISION EQXX și-a continuat drumul către sediul HPP din Brixworth, la 33 de kilometri distanță, pentru o oprire peste noapte, o reîmprospătare și o reîncărcare completă, în pregătirea următoarei sale ieșiri din acest weekend la Festivalul de viteză de la Goodwood. Apărând la celebra sărbătoare a sporturilor cu motor istorice alături de alte simboluri Mercedes ale trecutului, prezentului și viitorului, VISION EQXX își va lua rândul și pe celebra urcare a dealului. 

Cmentariile sunt închise