(video) Premieră: Honda Civic Type R facelift. Ce schimbări a suferit modelul sport

Honda Civic Type R facelift și-a făcut debutul mondial astăzi la Tokyo Auto Salon (o expoziţie orientată mai mult pe maşini sportive şi tunate), diferită de Salonul Auto Internaţional de la Tokyo.

Modelul sport aduce o serie de modificări și îmbunătățiri, printre care un design revizuit, performanța aerodinamică îmbunătățită și adăugarea pachetului de tehnologii şi sisteme de asistență a şoferului Honda Sensing ca o dotare standard.

Noul Civic Type R facelift include numeroase modificări pentru a-și îmbunătăți dinamica de conducere deja stelară, inclusiv noi discuri de frână compuse din două piese și plăcuțe de frână noi, concepute pentru a reduce decelerarea și a îmbunătăți eficiența de frânare în timpul condusului cu mare viteză.

Revizuirile de suspensie pentru gama anului 2020 includ amortizoare actualizate pentru un confort mai bun la rulare, bucșe spate mai rigide pentru o mai bună aderenţă și modificări ale suspensiei frontale pentru a reduce frecarea și a îmbunătăți senzația de direcție.

Îmbunătățirile în materie de design exterior se limitează la detalii minore, cea mai importantă fiind o nouă grilă de radiator mai mare pentru o răcire mai bună a motorului. Pentru caroserie, nouă este culoarea Boost Blue, exclusivă pentru Type R.

Un apropo aici. Că tot suntem la acest capitol al culorilor, încă un anunţ făcut la Tokyo Auto Salon este că noul Honda NSX va putea fi comandat în 2020 în noua culoare opţională Indy Yellow Pearl II, nuanţă folosită anterior de legendarele modele retro S2000 şi NSX.

Modelul actualizat Type R a beneficiat de un plus de rafinament şi la interior. Deşi nu îl putem vedea la moment în detalii, Honda spune că a introdus un nou volan acoperit cu Alcantara şi un nou levier restilizat al cutiei de viteze, care vine acum cu schimburi mai scurte de trepte.

Producătorul adaugă, de asemenea, suita Honda Sensing de tehnologii de siguranță și asistență a şoferului ca o dotare standard, marcând pentru prima dată când Honda Sensing devine disponibilă ca echipament standard pe toate modelele Civic indiferent de nivelul de echipare sau versiune.

Sub capotă va avea în continuare un propulsor VTEC TURBO de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 320 de CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, acesta din urmă fiind disponibil între 2.500 şi 4.000 de rpm. Cu tracţiune pe puntea din faţă atinge viteza de 100 de km/h în 5.7 secunde (viteza maximă ajunge la 272 de km/h) şi asta o poate face având doar o cutie de viteze manuală cu şase trepte, un diferențial cu alunecare limitată şi fără vreun sistem de tracţiune integrală.

Ca și până acum, șoferii pot alege între trei moduri de conducere (Comfort, Sport și +R) prin care se schimbă fermitatea suspensiei, direcția și reacția la apăsarea acceleratorului. Nou pentru modelul facelift este şi sistemul Active Sound Control, care modifică sunetul interior în funcţie de modul de rulare ales.

Află mai multe detalii despre caracteristicile maşinii care au rămas în mare parte neschimbate de AICI.

Lansarea pe piaţă a noului Civic Type R facelift va avea loc mai târziu în 2020.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise