(video) Electrikhana în Las Vegas! Ken Block a pus la mare încercare unicul Audi S1 Hoonitron

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ken Block şi Audi prezintă Electrikhana – primul performance dinamic realizat de pilotul american cu unicul Audi S1 ​​Hoonitron, dezvoltat în baza unor cerinţe unice și asamblat la Audi Sport din Neckarsulm, dar şi desenat de Audi Design, în cadrul unui parteneriat dintre veteranul american şi compania auto germană.

Produsul cinematografic a fost filmat noaptea pe străzile din Las Vegas şi este într-un cuvânt: SPECTACULOS! Priviţi doar ce viteză avea pe bord când se întorcea pe loc la 360 de grade🤪

Audi S1 ​​Hoonitron are două motoare electrice, tracțiune integrală, putere din belșug, un șasiu din fibră de carbon și respectă pe deplin standardele de siguranță ale FIA. Specificaţiile tehnice ale maşinii încă se ţin în secret, însă dintr-un reportaj pe care l-am ataşat mai jos s-a putut afla că la baza acestei bestii se află o arhitectură de 800V care antrenează două motoare electrice provenite din Formula E.

Aceste motoare sunt cuplate la un sistem format din cel puţin un demultiplicator, care trimite puterea către roți prin diferențiale din fibră de carbon. Deși Hoonigan nu precizează câți cai putere are mașina (se zvoneşte că aproape 1.500), se precizează că se oferă 3.000 Nm de cuplu spre fiecare osie! Şi au mai fost folosite nu mai puțin de patru baterii pentru a se asigura că mașina poate fi reîncărcată rapid, pe lângă o autonomie suficientă.

Audi Sport a dezvoltat-o ​​ca o mașină unică în exclusivitate pentru Ken Block. Caroseria sa, pentru care Audi Design condus de Marc Lichte este responsabil, evocă imediat amintiri ale legendarului Audi Sport quattro S1, maşină folosită pentru a ridica dealul de la Pikes Peak. Ken Block și echipa sa s-au angajat într-un schimb strâns de opinii cu departamentele Audi în timpul dezvoltării vehiculului. 

Alături de S1 Hoonitron, filmul Electrikhana prezintă scurte apariții ale altor modele de la Audi Tradition, cum ar fi Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984), precum și Audi R8 LMP și Audi R18 e-tron quattro folosite în Le Mans. În legătură cu Le Mans, Tom Kristensen, câștigătorul record al celebrei curse de anduranță cu nouă triumfuri sub centură, îşi face o scurtă apariție la un semafor roșu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise