(video) Xpeng și-a încărcat un vas de mașini și a pornit spre Europa. Următoarea stație – Germania

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Unul dintre cele mai mari start-up-uri chineze de vehicule electrice, deținut parțial de VW Group, urmează să se extindă în Germania, în ciuda tarifelor antisubvenție pe care UE a amenințat că le va impune vehiculelor electrice fabricate în China.

Xpeng își propune să asigure o cotă de piață de 3% pentru segmentul vehiculelor cu energie nouă (NEV) din Germania până la sfârșitul lui 2024!

Xpeng, un important start-up chinez de vehicule electrice, deținut parțial de Volkswagen Group, face presiuni pentru a se extinde în Germania, în ciuda tarifelor antisubvenție pe care Uniunea Europeană a amenințat să le impună vehiculelor electrice din China.

Un pachebot care transporta aproape 1000 de crossovere Xpeng G9 a plecat marți din Shanghai spre Germania. Xpeng a declarat că intenționează să înceapă vânzările de modele G9 și P7 în Germania în luna mai. G9 va fi vândut în Germania la prețuri cuprinse între 57.600 și 69.600 de euro. Sedanul P7 va avea prețuri cuprinse între 49.600 de euro și 69.600 de euro, potrivit producătorului EV.

Pentru a distribui cele două modele EV în Germania, Xpeng a declarat că a contactat 12 dealeri locali. Aceștia vor deschide inițial 24 de magazine. Compania intenționează să introducă mai multe produse în Germania și crească numărul magazinelor la 120 până la sfârșitul lui 2026.

Compania Xpeng a început vânzările în Europa în 2020. Vinde în prezent vehicule electrice doar în Danemarca, Norvegia, Suedia și Olanda. Se așteaptă să lanseze vânzări în alte țări europene – inclusiv Franța, în Italia și Marea Britanie – în viitor, a spus compania chineză.

Xpeng, înființată în orașul Guangzhou din sudul Chinei în 2014, este listată la bursele din New York și Hong Kong. Vânzările de vehicule electrice ale companiei au crescut cu 17%, la 141.601 în 2023.

Anul trecut, VW Group a achiziționat o cotă de 4.99% în Xpeng, primind în schimb acces la tehnologii. Cele două părți au anunțat, de asemenea, un plan de a dezvolta în comun două modele EV-uri care vor fi comercializate sub marca VW în China în 2026.

Despre G9

Xpeng G9 este SUV-ul emblematic al companiei, dotat cu cel mai recent sistem de propulsie, cu platformă de 800V ce utilizează carbură de siliciu (SiC) pentru încărcare ultra-rapidă cu peste 300 kW. Aceasta permite adăugarea unei autonomii de 100 km în doar cinci minute. Bateria de 98 kWh se încarcă de la 10 la 80% în doar 20 de minute.

Automobilul dispune, de asemenea, de cea mai recentă tehnologie a bateriei și de sistemul avansat de asistență a șoferului (ADAS), completate pe deplin de o experiență luxoasă și captivantă în cabină, precum și de susținerea actualizărilor over-the-air (OTA) ușoare și fără probleme, care permit actualizarea de software și firmware în timpul utilizării normale.

Despre P7

Xpeng P7 combină profilul său de sedan sport cu o autonomie mai mare, încărcare mai rapidă și o cabină inteligentă complet nouă. Mașina a fost optimizată cu o putere maximă de încărcare de până la 175 kW, oferind încărcare rapidă de la 10 la 80% în doar 29 de minute. În ceea ce privește autonomia, P7 oferă până la 576 km WLTP cu o singură încărcare (RWD Long Range). Un hayon electric și soft close sunt introduse pentru un confort și comoditate și mai mare, împreună cu o pompă de căldură și un volan încălzit pentru o conducere mai relaxantă pe timp de iarnă în regiunile mai reci ale Europei.

Versiunea cu tracțiune integrală accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4.1 secunde. Frânele Brembo sunt, de asemenea, standard, oferind șoferilor un nivel suplimentar de control. Toate acestea vin înfășurate într-un exterior folosind limbajul de design Dynamic Aesthetics, care creează o siluetă sport mai dinamică.

Cmentariile sunt închise