(video) Intersecția ”securizată” de lângă Cojușna, declarată periculoasă chiar și de un expert în siguranța rutieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Intersecția așa-zis securizată de lângă Cojușna a fost considerată periculoasă chiar și de un expert în siguranța rutieră. Ilie Bricicaru, director al Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul UTM, a publicat o recentă situație de accident din zonă.

Imaginile video, care arată doi șoferi ce încalcă RCR, au fost însoțite de un comentariu.

Cât de importantă și dacă este importantă aprecierea corectă asupra unei situații rutiere din punct e vedere ingineresc sau mai corect spus – cât de important este să analizezi și să stabilește conflictele, înainte de a lua o decizie de organizare / reorganizare a traficului. În secvența video este drumul național R1 (Chișinău – Ungheni), apropiere de intersecția Cojușna II (a 2-a intrare – ieșire în s. Cojușna) – o intersecție foarte periculoasă din punct de vedere a siguranței, chiar dacă nu are statut de ”punct negru” (un subiect de studiu foarte actual ș interesant) și în care recent a fost modificată ingineria traficului. N-am să mă refer la abordarea generală, fiindcă este dependentă de mult mai multe elemente, inclusiv, accesul la terenul din zona drumului, dar numai la faptul soluției de închidere (restricționare) a unei benzi (crearea fenomenului de ”gât de sticlă”). În cazul în care cel care circulă regulamentar, nu este foarte atent și precaut, riscul ca cel de-al doilea șofer (dreapta) să fie ”aruncat” de pe drum este foarte mare. Consecințele pot fi foarte dure

Posted by Ilie Bricicaru on Monday 27 May 2024

Amintim că despre modificările făcute în această intersecție s-a aflat la începutul anului curent. Iar până în prezent, pe canalele de comunicare ale Administrației de Stat a Drumurilor nu s-a afișat nicio informație despre acțiunile realizate sau altele care ar mai putea urma suplimentar.

Între timp, chiar și după completarea intersecției cu mai multe elemente, marcaje și indicatoare rutiere, accidentele nu au contenit: (video) Accident în intersecția ”securizată” de lângă Cojușna. O femeie a ajuns la spital

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise