(video) Noile Zeekr 001 și Zeekr X au trecut prin crash testele Euro NCAP. Iată rezultatele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă sesiune de crash teste Euro NCAP a implicat din nou câteva modele chineze. De această dată și-au demonstrat nivelul de siguranță noile Zeekr 001 și Zeekr X, lansate oficial pe piața europeană.

Mașinile electrice au primit un rating de cinci stele din cinci posibile cu pachetul standard de sisteme de asistență pe care îl au la bord.

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Zeekr este o marcă nouă, lansată recent, în 2021, dar are deja trei modele care se vând bine în China. Cu o companie mamă chineză experimentată (Geely) și o echipă suedeză care o împinge înainte, marca se extinde rapid pe piața europeană de electrice premium.

Primul model de mașină testat de Euro NCAP, Zeekr 001, este numit de organizație un break executiv de mari dimensiuni și o mașină de care constructorii de mașini premium din Europa s-ar putea să se teamă ușor, datorită prețurilor sale competitive și calității, designului și tehnologiei.

„Numit de unele mass-media drept un Porsche Panamera mai comod, acesta nu dezamăgește nici în ceea ce privește performanțele sale în materie de siguranță, obținând cea mai bună notă generală de 5 stele din partea Euro NCAP.”

Zeekr oferă, de asemenea, un SUV compact competitiv în gama sa de modele, sub forma modelului X, care are un interior atractiv și inovator. Precum fratele său mai mare, a obținut o performanță ridicată în materie de siguranță și un rating general de 5 stele.

„Felicitări companiei Zeekr pentru că a produs două vehicule cu performanțe atât de bune în materie de siguranță și de mediu, chiar în momentul în care își începe călătoria pe piața europeană a vehiculelor electrice. Produsele lor demonstrează că siguranța și durabilitatea pot fi puse în paralel în mașinile moderne. În general, Euro NCAP se angajează să promoveze sistemele ADAS care nu distrag atenția și nu sunt deranjante pentru șoferi. În viitor, vom lua în considerare mai atent aceste aspecte, nu doar performanța automobilului în testele noastre pe pistă.”

Dr Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP

Apropo, ambele modele au obținut, de asemenea, cel mai înalt calificativ Green NCAP de 5 stele. Zeekr X a obținut un scor general de 96%, în timp ce Zeekr 001 a obținut 95%.

Green NCAP este o inițiativă independentă care promovează dezvoltarea de mașini curate, eficiente din punct de vedere energetic și care dăunează cât mai puțin mediului. Aceasta își propune să îmbunătățească calitatea aerului respirat, minimizarea utilizării resurselor și reducerea încălzirii globale.

Green NCAP folosește o gamă largă de teste pentru a aborda defectele testelor de omologare și, prin informarea consumatorilor, recompensează acei producători ale căror vehicule depășesc cerințele minime și oferă performanțe excelente, robuste, în lumea reală. Testarea de reglementare este un bun punct de plecare. Testele Green NCAP sunt un plus și complementar acestor cerințe legislative.

Vezi și: Zeekr vine oficial în Republica Moldova

Cmentariile sunt închise