(foto) Subaru Project Midnight a fost pregătit pentru a face senzație la Goodwood FOS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Subaru Motorsports USA a dezvăluit “Project Midnight”, cel mai rapid și mai rapid WRX de până acum, care va debuta la Goodwood Festival of Speed 2024. Născut din succesul mașinii Gymkhana “Airslayer”, care a bătut toate recordurile, Project Midnight duce lucrurile la un nou nivel cu o singură directivă: viteza absolută.

Mașina ușoară cu caroserie, cu o moștenire de dominație în rallycross, a fost acum evoluată acum pentru a doborî recorduri și a împinge limitele de performanță ale platformei.

Subaru Project Midnight

Progenitorul Project Midnight – Airslayer – a fost bazat pe un Subaru WRX STI din 2020 și a jucat în Gymkhana 2020. Atunci a efectuat cascadorii nebunești, inclusiv o săritură lungă, în care aripa activă a controlat atitudinea în aer a mașinii.

În timp ce Airslayer a doborât recorduri la evenimente cronometrate, cum ar fi iconicul Mt. Washington Hillclimb și Car & Driver Magazine’s Lightning Lap, misiunea sa reală de vedetă Gymkhana a însemnat că a fost construit pentru a fi o mașină cu multe meserii.

Așa că a apărut întrebarea: Ce-ar fi dacă ar fi fost reimaginat sub forma actualului WRX, cu un accent unic pe viteza pură pe macadam? Și dacă ar fi pilotat de Scott Speed – un pilot Subaru Motorsports USA cu un trecut de vedetă în toate domeniile, de la F1 la rallycross?

Caracteristici cheie:

  • Project Midnight are o caroserie aerodinamică ultra-largă și o versiune mărită radical a aripii găsite pe mașina de raliu pe pietriș WRX ARA24 a echipei.
  • Caroseria din fibră de carbon și șasiul semnificativ ușurat îi conferă o greutate totală de 1120 kg. Asta îl face cu aproape 136 kg mai ușor decât Airslayer. Este și cu 454 kg mai ușor decât un WRX standard!
  • Project Midnight utilizează o geometrie a suspensiei special concepută pentru macadam.
  • Folosește jante din magneziu OZ Racing Superturismo LMP (18×11 inchi) și slick-uri Yokohama ADVAN (280/650R18).
  • Sub capotă, un benzinar boxer turbo de 2.0 litri, conectat la un intercooler custom. Produce 680 CP și 922 Nm de cuplu. Poate fi turat până la 9500 rpm și scuipă flăcări prin eșapamentul cu ieșire din capotă.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Vermont SportsCar. Nu se exclude înregistrarea unui nou timp record de urcare a traseului de la Goodwood, cel puțin în clasă.

Cmentariile sunt închise