(video) Premieră la Goodwood: INEOS Grenadier Detour și alte șase prototipuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania INEOS, care produce alternativa lui Land Rover Defender, reprezentată oficial și în România, a venit la Goodwood cu mai multe mașini interesante. Toate arată posibilitățile de transformare a modelului Grenadier, atât actuale, cât și într-o perspectivă promițătoare.

Detour marchează debutul oficial al Arcane Works, serviciul INEOS Automotive care preia mașina standard și creează ediții limitate extrem de personalizate. Fiecare serie de vehicule în ediție limitată de la Arcane Works va prezenta un set unic de caracteristici și va purta un nume special adaptat.

Arcane Works va deveni, de asemenea, un poligon de testare pentru noile tehnologii și sisteme pentru viitoarele vehicule INEOS, cum ar fi modificări ale motorului, noi sisteme de șasiu și multe materiale și caracteristici noi.

Caracteristici cheie:

  • INEOS Automotive a dezvăluit primul vehicul în ediție limitată al diviziei Arcane Works recent create, INEOS Grenadier Detour. Doar 200 de vehicule 4X4 finisate manual vor fi produse, folosind elemente de design personalizate și lucrând cu meșteșugari din Marea Britanie pentru a permite clienților să își adauge propriul stil personal alături de specificații personalizate.
  • Grenadier Detour păstrează toată dinamica rafinată și capacitățile off-road ale mașinii, în timp ce clienții pot alege dintr-o gamă extinsă de opțiuni de design exterior și interior pentru a spori atât nivelul de personalizare al vehiculului, cât și confortul său pe distanțe lungi.
  • Va fi disponibil la alegere cu unul din cele două motoare BMW de 3.0 litri, însă Grenadier Detour va utiliza un sistem de evacuare exclusiv personalizat în cazul modelelor pe benzină, pentru a spori caracterul sonor și emoția vehiculului.
  • Modelele Detour vor fi identificabile prin jante unice din aliaj forjat de 18 inchi, o grilă frontală cu contururi ale farurilor special concepute și patru noi finisaje de vopsea dedicate, fiecare lustruită manual. La comandă, se va crea o vopsea dintr-o mostră sau inspirată din cea deja găsită pe vreo mașină de pe planetă. SUV-ul va fi apoi vopsit manual în această culoare unică și lustruit manual în Marea Britanie.
  • A mai fost creat un pachet de contrast exterior special, care include noi opțiuni de culoare pentru plăcile de protecție, șinele de acoperiș și scara din spate. Iar iluminatul exterior a fost decolorat pentru a oferi un aspect elegant.
  • Mediul cabinei va oferi un nivel ridicat de personalizare, cu o gamă de două noi finisaje satinate pentru tunelul de transmisie, uși și gurile de ventilație, precum și piele și țesături tactile pentru punctele cheie de contact cu șoferul.
  • Pe lângă opțiunea de a alege patru tipuri de piele Bridge of Weir cu granulație fină pentru tapițeria matlasată a scaunelor și două tipuri de mătase de la Johnstons of Elgin, toate modelele Detour vor avea o placă de protecție a ușii, din aluminiu, gravată cu laser, care va afișa statutul de ediție limitată a vehiculului.
  • Însemnele exterioare și interioare Arcane Works sunt create de bijutierii britanici Vaughtons.

Costă minimum 134.000 de lire sterline.

La același Goodwood FOS, INEOS Automotive a oferit o imagine a potențialelor variante Grenadier viitoare, cu o serie de prototipuri care subliniază versatilitatea robustului 4X4 cu caroserie pe cadru.

Ducând capacitățile off-road ale Grenadier Station Wagon și Quartermaster PickUp la înălțimi literalmente noi, renumiții modificatori germani de vehicule LeTech GmbH & Co KG, un partener de retail al INEOS Automotive, au introdus un șasiu înălțat echipat cu axe portal și butuci de roți decalați. Acestea măresc garda la sol cu 250 mm (până la 514 mm) și adâncimea de abordare a unui văd de apă de la 800 la 1050 mm. Anvelopele off-road mai mari completează modificările.

Grenadier cu osii portal are deja aplicații în lumea reală, deoarece vehicule modificate în mod similar au fost livrate recent pompierilor din Mühlheim an der Ruhr, Germania.

Pickup-ul Quartermaster cu platformă scurtă, supranumit “Shortermaster”, a fost creat de inginerii INEOS la fabrica de producție Hambach din Franța. Bazat pe un Grenadier Station Wagon standard, ampatamentul pickup-ului cu cabină dublă măsoară 2922 mm, fiind cu 305 mm mai scurt decât Quartermaster. Scaunele din spate au fost împinse în față pentru a maximiza capacitatea compartimentului de încărcare, care este complet integrat în șasiu.

Prototipul Grenadier V8 este un proiect unic ai ucenicilor ingineri ai Magna, partener INEOS. Motorul pe benzină BMW de 3.0 litri a fost schimbat cu un V8 GM de 6.2 litri (431 CP și 625 Nm). Schimbarea a necesitat o reproiectare completă a suporturilor motorului, a sistemului electric și electronic al motorului, a sistemului de răcire cu apă și ulei, a colectorului de evacuare și a tobei de eșapament, a rulmenților transmisiei și a scuturilor termice. Are și o consolă centrală revizuită.

Safari-ul cu opt locuri este un Quartermaster PickUp transformat de INEOS Kavango, cu sediul în Botswana, care creează modificări specializate extinse pentru sectoarele de conservare, safari, anti-braconaj, veterinar, asistență medicală primară și producție cinematografică.

Vehiculul găzduiește confortabil trei rânduri de scaune etajate, oferind o vizibilitate excelentă pentru toți pasagerii; protecție off-road sporită datorită barelor de protecție frontale și laterale personalizate; jante din aliaj personalizate, echipate cu anvelope off-road pentru a face față celor mai dificile terenuri.

Pentru a demonstra compatibilitatea Grenadier cu sporturile cu motor de mare viteză și off-road, Buzz Special Vehicles a prezentat primul Grenadier conform regulilor FIA. Amplu modificat pentru a concura în Campionatul Mondial de Rally-Raid 2025, Grenadier-ul pregătit de Buzz dispune de un benzinar BMW de 3.0 litri mai puternic (353 CP și 550 Nm, +68 CP și+100 Nm).

Mai are un sistem de evacuare sport, suspensie de curse de la R53 din Warwick, frâne mai bune și jante din aliaj personalizate. Modificările de curse sunt completate de o cabină cu un roll-cage intern complet, scaune de curse, panouri interioare din carbon pentru uși și guri de ventilație pentru acoperiș.

Cmentariile sunt închise