(video) Noul Porsche Panamera stabilește un timp record pe Nürburgring Nordschleife

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu puțin timp înainte de lansare, noul model de top Porsche Panamera și-a lăsat amprenta pe Nürburgring Nordschleife. O variantă pre-serie a berlinei touring a parcurs traseul legendar cu 5.64 secunde mai repede decât predecesorul.

Vinerea trecută, pilotul Lars Kern a stabilit un nou timp record de 7:24.17 minute pentru automobilele din clasa de lux cu motoare cu combustie și hibride.

Lars Kern stabilise deja recorduri de clasă pe Nordschleife în 2016 și 2020 în Panamera, cel mai recent în Panamera Turbo S (7:29.81 minute).

Timpul de tur al noului Panamera, cu peste cinci secunde mai rapid, subliniază dezvoltarea ulterioară consecventă a mașinii sport cu patru uși. Motorul său cu combustie în opt cilindri, cu suport electric, permite performanțe de conducere impresionante. Dar acesta nu este singurul motiv pentru îmbunătățirea timpului pe tur.

„Pe Nordschleife, capacitățile dinamice transversale ale unei mașini sunt deosebit de importante. Noul Panamera a făcut progrese semnificative în acest domeniu. În special în secvențele de viraje solicitante din punct de vedere tehnic, cum ar fi cele dintre secțiunile Hohe Acht și Brünnchen ale circuitului, acesta răspunde cu o agilitate vizibil mai mare. Grupul motopropulsor, aerodinamica, șasiul, noile anvelope ultraperformante de la Michelin – multe aspecte au contribuit la acest timp optim.

Noul șasiu Porsche Active Ride a avut o contribuție deosebit de mare. Mașina rămâne paralelă cu drumul în orice moment. Manevra în viraje și stabilitatea caroseriei sunt la un nivel cu totul nou. Ca șofer, acest lucru îmi dă o senzație plăcută și subliniază în continuare faptul că dezvoltarea noastră nu oferă doar un confort maxim în timpul condusului de zi cu zi, ci face și o diferență reală pe Nürburgring Nordschleife.

Niciun alt Porsche nu oferă un spectru atât de larg între confort și sportivitate. Noul Panamera combină proprietățile pozitive ale unei berline de turism exclusiviste cu manevrabilitatea unei mașini sport.”

Lars Kern

Pentru a proteja șoferul, acest Panamera a fost echipat cu un scaun de curse și o cușcă de siguranță obligatorie, dar în rest a corespuns versiunii de serie. Anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 (275/35 ZR 21 în față și 325/30 ZR 21 în spate) au fost special dezvoltate pentru Panamera.

Pentru o performanță optimizată, un Carbon Aerokit opțional elimină ridicarea punții frontale. În combinație cu clapeta Gurney de pe eleronul posterior adaptiv în patru direcții, rezultatul final este generarea forței de apăsare. Acest lucru sporește echilibrul aerodinamic.

Iată câteva mașini pe care le-a întrecut, inclusiv Tesla Model S Plaid cu Track Package!

Cmentariile sunt închise