Percheziții într-un dosar de fraudare a procesului de obținere a permiselor. Sunt vizate școli din Chișinău, Comrat și Ialoveni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai multe școli auto din Chișinău, Ialoveni și Comrat au fost percheziționate astăzi de ofițerii CNA și procurori în cadrul unor dosare de trafic de influență și fals în acte publice. Sunt cercetate faptele ilicite ale unor intermediari în procesul de obținere a permiselor auto.

Percheziții într-un dosar de fraudare a procesului de obținere a permiselor. Sunt vizate școli din Chișinău, Comrat și Ialoveni.
FOTO: cna.md

Potrivit probelor administrate, bănuiții ar fi pus în funcțiune o schemă de fraudare a procesului de eliberare a permiselor auto contra unor remunerații ilicite.

În fapt, intermediarii susțineau că ar avea influență asupra membrilor comisiilor examinatorii și că îi pot determina să faciliteze procesul de susținere a probelor teoretice și practice.

De asemenea, solicitanților li se asigura și certificatele medicale contra cost, cu omiterea prezenței fizice a persoanei, dar și certificatele de absolvire a cursurilor teoretice și practice la școlile auto.

S-a constatat că pentru întregul proces de obținere a permiselor auto erau pretinse, în medie, sume de 1000 de euro!

În urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață la sediile școlilor auto, la domiciliile și autoturismele bănuiților, au fost ridicate sume de bani, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Printre altele: copii ale unor acte cu sume de bani atașate, înscrisuri de ciornă și dispozitive de stocare a informațiilor.

Acțiunile pe caz sunt în derulare sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, cu suportul subdiviziunii de securitate internă a Agenției Servicii Publice.

Vezi și: (video) Permise de conducere fabricate chiar și pentru cei aflați peste hotare. Poliția a descins în sudul țării

Cmentariile sunt închise