(video) Ambii au învățat o lecție? Momentul când un taximetrist ia pe capotă un băiat pe trotinetă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova, la nivelul semnalului roşu al semaforului cu trei culori, din dreapta acestui semnal, poate fi amplasat un panou adițional cu o săgeată de culoare verde pe fundalul negru, cu vârful spre dreapta. În acest caz, conform regulilor, abia după oprirea vehiculului la semnalul roşu, respectând măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcţia săgeţii.

Este adevărat că nu toți conducătorii auto respectă condițiile care să le permită deplasarea în direcția săgeții. Drept urmare se pot întâmpla situații de genul dat, când nu există suficient timp de reacție din partea șoferului în urma unei apariții neașteptate pe carosabil.

Accidentul nu a fost înregistrat de Poliția Capitalei, semn că cei doi s-ar fi înțeles amiabil.

Bd. Dacia, VIDEO: t.me/automobil_md

Ce spune RCR despre trotinetiști?

Pot conduce pe drumurile publice biciclete, triciclete, biciclete și trotinete electrice, persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani. Trotinetele electrice pot circula doar pe piste special amenajate (benzile, pistele pentru bicicliști), iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoare de drum, cu respectarea cumulativă a următoarelor cerințe:

  • a) persoana care conduce a împlinit vârsta de 16 ani;
  • b) viteza maximă admisă pe tronsonul respectiv de drum este de 50 km/h.

Conducătorii de trotinete electrice trebuie să circule pe drumul public fiind îmbrăcați pe timp de noapte,  în condiții de vizibilitate redusă, fie cu vestă de protecție reflectorizantă, fie cu îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante. Conducătorilor de trotinete electrice li se interzice să traverseze strada pe trecerile pentru pietoni în timp ce se află pe vehicul!

Vezi și: (video) Accident pe o trecere de pietoni cu doi minori pe trotinetă. Şoferul a plecat dorind să evite problemele

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise