(video) Monterey Car Week 2024: Noul Ruf Rodeo – de la concept la realitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu patru ani această mașină a fost pregătită pentru premieră la Salonul Auto de la Geneva. Însă avea un statut de concept și unde mai pui că ediția din 2020 a expoziției a fost anulată din cauza pandemiei. După ani de muncă, Ruf Automobile introduce interpretarea sa de serie, fiind un retro analog al actualului Porsche 911 Dakar.

Caracteristici cheie:

  • Ținem să amintim din start că Ruf Automobile are statut oficial de producător auto, deși propune și tuning și service pentru mașini Porsche. Prin urmare, modelul din imagini nu este vreun vechi 911 supus unui proces de reengineering, ci un proiect dezvoltat independent.
  • Spre deosebire de conceptul Ruf Rodeo din 2020, versiunea comercială conține o mulțime de diferențe. Și nu este vorba doar de alte bare de protecție.
  • Rodeo se bazează pe supercarurile Ruf CTR și SCR, având în centrul său o structură monococă rigidă. E fabricată din fibră de carbon precum panourile caroseriei. Cadrul și zonele de siguranță deformabile sunt realizate din oțel. Șasiul, de asemenea, nu are nimic în comun cu mașinile de serie Porsche.
  • Suspensia este cu brațe duble și are amortizoare pushrod montate orizontal. Jantele de 18 inchi sunt acoperite cu anvelope de teren. Garda la sol constituie 244 mm. Pentru comparație, actualul 911 Dakar are 191 mm.
  • Conceptul avea un benzinar natural aspirat (510 CP) de la modelul SCR. Modelul de serie a primit un biturbo găsit pe Ruf CTR, însă deforțat. Unitatea boxer de 3.6 litri, cu șase cilindri, răcită cu lichid, produce 618 CP și 700 Nm. Cutia de viteze este una mecanică în șase trepte, realizată in-house.
  • Ruf Rodeo a devenit primul Ruf independent cu tracțiune integrală! Și conducătorul auto va mai avea la dispoziție trei diferențiale, în cabină existând un comutator ce permite schimbarea distribuției cuplului între osii.
  • Frânele sunt carbon-ceramice. Etrierele frontale sunt cu șase pistoane, iar cele posterioare au patru.
  • Caracteristicile dinamice nu se anunță, însă greutatea de 1250 kg este identică cu a lui Ruf CTR Anniversary cu tracțiune spate! În același timp, mașina are un set minim de opțiuni confortabile (aer condiționat, geamuri electrice). Tapițeria și decorul interior corespund perfect denumirii automobilului.

Producția la scară mică a noului Ruf Rodeo va începe anul viitor. Prețul ar putea depăși cu ușurință un milion de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise