(video) Noul Denza Z9 GT bate recorduri mondiale, inclusiv la testul elanului! Trebuie să vezi asta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chinezii, atunci când lansează pe piață o mașină înalt tehnologizată, de la care se așteaptă vânzări foarte bune, țin să-i scoată în evidență toate atuurile. Totul pentru a stabili noi standarde și recorduri, care îi vor forța pe concurenți să muncească mai mult pentru a încerca să vină cu oferte mai bune.

Denza, cu noul Z9 GT, o mașină pregătită și pentru Europa, a procedat întocmai. Și aici trebuie de remarcat faptul că producătorilor locali de mașini cu sute de cai putere le place să le implice și în testul elanului, chiar dacă în China nu prea există astfel de animale. Însă știm bine că testul este menit să mai arate cum și cât de rapid poate reacționa un automobil în vederea ocolirii unui obstacol de pe carosabil, respectiv evitarea unui accident.

Noul Denza Z9 GT a stabilit un record mondial de viteză de parcurgere a testului elanului, la intrare. Rezultatul a fost certificat de Institutul CAERI, o instituție cu mare reputație în inginerie auto, fondată în 1965. Acesta este un rezultat foarte serios, chiar istoric, inclusiv pentru o mașină cu un astfel de ampatament. Pentru comparație, fiind destul de manevrabil, Porsche Taycan a trecut testul la 84 km/h. Iar recordul lui IM L6 tocmai a fost bătut.

Iar pe un poligon de teste, mașina a putut realiza testul elanului chiar și autonom, pe carosabil umed!

De asemenea, iată alte câteva posibilități ale mașinii, datorită platformei, suspensiei, roților directoare spate și altor tehnologii electronice de la bord:

Parcare ușoară în locuri de parcare extrem de dificile

Stabilitate în conducere, cu manevre și oprirea în siguranță, chiar și în caz de pană de cauciuc la 140 km/h – un alt record

Depășind problemele pe care milioane de mașini de lux nu le pot rezolva, Denza Z9 GT are un unic sistem de stabilizare în condiții de acvaplanare

Mersul crabului pe alei înguste este asigurat de roțile posterioare care întorc până la 15 grade

Fiind o mașină de peste cinci metri lungime, de clasă D, modelul Z9 GT a putut parcurge un traseu șerpuit și îngust cu 18 viraje strânse

Raza de întoarcere de 4.62 metri devine un nou punct de referință global!

Cea mai scurtă distanță de frânare pentru o mașină din clasa D – 32.6 metri

Întoarcere pe loc la 360 de grade, folosind blocarea roților frontale și direcția de pe puntea posterioară

De notat în context că marea majoritate a clienților chinezi sunt foarte pretențioși, iar dacă unele demonstrații de mai sus ar părea niște simulări false, acest lucru se va observa foarte bine în rezultatul vânzărilor.

Cmentariile sunt închise