Anunțuri importante de la IGP şi INSP! Iată ce va întreprinde poliţia în următoarele zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Angajații Inspectoratului General al Poliției se vor afla la datorie și de Paștele Blajinilor în misiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică. Poliţiştii vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror acțiunii/intenții care ar putea afecta liniștea cetăţenilor.

În acest context, Poliția recomandă să nu parcați unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, să nu urcați la volanul mașinii dacă ați consumat băuturi alcoolice și să nu lăsați în mașină lucruri de valoare (genți, bijuterii, bani, telefoane mobile, etc).

Totodată, pentru evitarea creării ambuteiajelor rutiere și obstacolelor în trafic, se recomandă cetățenilor și conducătorilor auto să dea dovadă de toleranță și respect reciproc.

IGP mai recomandă:

  • Utilizați transportul public pentru deplasare la locul de destinație.
  • Conformați-vă indicațiilor şi semnalelor agenţilor de patrulare.
  • Fiți prudenți la trecerile pentru pietoni și acordați prioritate în trecere.
  • Nu staționați autovehiculele în locuri interzise, pentru a nu crea obstacole în trafic.
  • Manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la prevederile Regulamentului Circulației Rutiere.

Alte anunţuri importante:

  • Circulaţia transportului, cu excepţia celui public, pe strada Doina din capitală, şi la necesitate pe strada Socoleni (segmentul cuprins între străzile Ceucari și Doina) va fi restricționată.
  • Mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți și pe traseele din țară. Se recomandă cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteză și să NU conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice!
  • Pentru a evita crearea de ambuteiaje din cauza fluxului mare de mașini care se vor îndrepta spre și dinspre nordul țării, polițiștii de patrulare vor crea o bandă reversibilă pe traseul Chișinău-Orhei-Bălți.
  • Vor exista echipaje dotate cu aparate de măsurat viteza în întreaga țară. Respectați limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!
  • Pietonilor li se recomandă să traverseze strada doar în locurile permise și doar după ce s-au asigurat că li se cedează trecerea. Deplasarea trebuie să aibă loc doar pe trotuare dacă strada le are și evitați, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiții de vizibilitate redusă.
  • Adresare către părinţi! Aceştia trebuie să fie prudenţi, să-și supravegheze în permanență copiii, iar în cazul în care constată lipsa acestuia, să anunțe imediat Poliția!
  • Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112, ori să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci când sesizează că anumite persoane periclitează ordinea, securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

Sărbători în siguranță și weekend liniștit!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/