Bugatti ar putea folosi platforma lui Porsche Taycan pentru a-şi face propriul sedan electric
Bugatti a recunoscut că îşi doreşte să aibă propria mașină electrică şi conform ultimelor informaţii va fi un sedan care ar putea reînvia legendarul nume Royale. Și iată că recent au apărut noi detalii capabile să aducă lumină asupra aceea ce va fi un astfel de automobil.
Potrivit colegilor de la Car, producătorul francez de mașini super sport şi de lux din Molsheim se pregătește să aducă pe piața mondială un sedan cu propulsie complet electrică, construit pe baza unei versiuni alungite a platformei folosite de Porsche Taycan. Debutul ar fi programat pentru anul 2023.
Este de așteptat ca noul sedan Bugatti să reînvie numele de cult Royale, iar în construcţia sa să fie utilizată pe scară largă fibră de carbon pentru a reduce cât mai mult greutatea. În timp ce lungimea lui Porsche Taycan va fi de aproximativ 4.85 de metri, fratele său din Franţa va depăşi bariera de cinci metri pentru a corespunde nivelului unui automobil din cea mai înaltă clasă de lux.
Vezi şi: GENEVA 2019: Noul şi unicul Bugatti „La Voiture Noire” – Reportaj Video AutoBlog.MD
Vezi şi: (foto) GENEVA 2019: Premieră – Bugatti lansează o maşină de 30000 de euro
În ceea ce privește designul maşinii, colegii noștri de la Car vorbesc despre similitudinea stilistică a unui electromobil cu cele mai recente modele Bugatti, cum ar fi Chiron, dar cu unele soluții în stil retro care vor face referire la originalul Type 41, produs de la sfârșitul anilor 1920 și începutul anilor 1930.
Nu există informații despre interior încă, dar putem presupune că acesta va fi destul de variabil în design, cu elemente decorative şi finisaje diferite pentru a satisface nevoile celor mai pretenţioşi clienţi. La urma urmei preţul sedanului nu va fi mai mic de 700.000 de euro.
Despre propulsie, dacă Porsche Taycan va fi capabil să producă cel mult 600 de CP, atunci sedanul Bugatti va fi capabil să ofere în jur de 870 de cai putere, generaţi de un număr total de trei motoare electrice. Nu este exclus faptul că va mai avea un sistem de tracţiune integrală, baterii solid-state și chiar un sistem de conducere autonomă de nivel 3 sau mai superior.
Şi în timp ce informaţiile principale caracterizează un sedan, Car mai menționează că pretinsul Bugatti Royale ar putea fi oferit în mai multe tipuri de caroserii. Cine știe, poate fastback-ul conceptual 16C Galibier, prezentat aproximativ 10 de ani în urmă, va deveni astfel o maşină de serie?
Vezi şi: (video) Bugatti pune din nou pe masa de lucru proiectul Galibier. „Are nişte soluţii revoluţionare”
Cmentariile sunt închise