Carburanții încă se mai ieftinesc în Moldova, însă reducerile s-ar putea opri. Motivul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Menţiune importantă! Orice articol de acest gen se referă la preţurile carburanţilor comercializați pe teritoriul Republicii Moldova!

Seria de reduceri curente ale preţurilor carburanţilor principali, la care asistăm în ultimele săptămâni, s-ar putea opri, iar preţurile ar putea creşte din nou. Conform ultimelor informații, costul petrolului s-a majorat cu peste 4% în urma izbucnirii conflictului militar din Statul Israel și riscurilor de a atrage și Iranul în acesta.

Prețurile petrolului au crescut, iar contractele futures pe acțiunile americane au scăzut duminică seara, fiind o primă reacție la războiul Israelului cu gruparea teroristă HAMAS, scrie CNN. „Deși Israelul nu este un mare producător de petrol, tensiunile crescânde din Orientul Mijlociu, bogat în petrol, i-au speriat pe investitori”.

În contextul celor spuse urmărim evoluțiile. Până atunci, iată tarifele plafon programate pentru ziua de marţi.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise