(video) Poliţia tuning-ului din Germania a trecut din nou pe Porsche 911 de la TECHART

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Înapoi la rădăcini: în 2005, când a fost înființat programul Tune it! Safe! de către poliţia germană, a fost prezentat TECHART Coupe (pe bază de 911 Carrera S 997) – primul simbol al tuning-ului auto sigur, care dat startul unei povești de succes fără precedent. Exact 16 ani mai târziu, inițiativa pentru tuning sigur prezintă din nou un adevărat clasic într-o ținută polițienească cu TECHART GT, pentru prima dată o decapotabilă.

Noua mașină de campanie a inițiativei, care este susținută de Ministerul Federal al Transporturilor, Asociația Germană a Tunerilor Auto (VDAT), producătorul premium de anvelope Hankook și mulți alți parteneri, își sărbătoreşte premiera mondială în aceste zile la Essen Motor Show.

Cu noul TECHART GT, Tune it! Safe! a ales un simbol atrăgător pentru a arăta că se poate obține foarte multe atunci când o maşină se modifică fără a pierde din siguranța rutieră și în conformitate cu reglementările în vigoare.

Fiind pentru prima dată în cadrul programului o decapotabilă, accentul se pune în mod deliberat pe aerodinamică, dinamica de conducere și interior. La urma urmei, mașina sport vine deja cu multă putere, dinamică și agilitate. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează doar 4.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 289 km/h. Totul inclusiv datorită celor 385 CP şi 450 Nm de cuplu.

Cu toate acestea, toată puterea nu va fi pusă pe drum în cadrul patrulării de rutină. Maşina de campanie va rămâne un showcar pentru a atrage atentia asupra tuning-ului auto sigur si conform regulilor, participând la diverse evenimente tematice până anul viitor pe vremea asta.

Caracteristici cheie:

  • Bază pentru proiect a servit noua generaţie Porsche 911, modelul Targa 4 cu motor boxer biturbo de 3.0 litri.
  • Fiind făcută în strânsă colaborare cu atelierul TECHART, de la germanii din Leonberg a primit un bodykit exterior custom, un spoiler posterior, o capotă din fibră de carbon, un kit de suspensie care i-a coborât garda la sol cu 40 mm, jante Formula V de 20/21 inci, alături de un interior revizuit cu un volan nou, tapiţerie cu piele/Alcantara şi alte decoraţiuni.
  • De la Hankook sunt anvelopele Ventus S1 evo 3 cu o mărime de 255/35ZR20 pe faţă şi 315/30ZR21 pe spate.
  • FOLIATEC a asigurat folia pentru caroserie şi pregătirea estetică în conformitatea cu livreaua poliţiei germane.
  • De la Hella este sistemul special de semnalizare Raptor+ (girofarul), dar şi corpurile luminoase auxiliare.

Campania socială Tune it! Safe! încurajează șoferii să utilizeze numai piese de schimb de înaltă calitate – acest lucru se aplică şi tuning-ului. Se crede, în general, că modificările făcute în garaj sau în vreun subsol necertificat au un potențial ridicat de reducere a siguranței rutiere.

Anul trecut poliţiştii germani au folosit acest automobil:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise