Chevrolet a vândut toate exemplarele noului Corvette pentru anul 2020! Modelul s-ar putea scumpi ulterior
Chevrolet a vândut toate exemplarele noului Corvette C8 Stingray pentru anul 2020 prin precomenzi, asta deşi startul producţiei i-a fost amânat şi va începe abia în luna februarie a anului viitor.
Producția celei de-a opta generații a legendarului model trebuia să înceapă în această toamnă, dar, din cauza grevelor pe scară largă la uzinele GM, a fost amânată până în februarie 2020. Potrivit lui Barry Engle, preşedintele General Motors North America, citat de colegii de la Motor Trend, supercarul mult așteptat a devenit deja un bestseller: în prezent, întregul volum de producție planificat pentru 2020 este distribuit complet între clienții care au făcut deja precomenzi.
Anul viitor, General Motors intenționează să asambleze aproximativ 40.000 de maşini, şi asta doar pentru piaţa din SUA, deşi managerul nu a specificat care va fi distribuţia pe caroserii. Amintim că noul Chevrolet Corvette a fost lansat într-o caroserie coupe tip targa, dar şi ulterior în una roadster cu “acte în regulă”. Conform estimărilor preliminare ale producătorului, modelul cu acoperiș retractabil ar trebui să reprezinte aproximativ jumătate din vânzările supercarului.
Primul exemplar din a opta generație va fi scos în mod, deja tradiţional, la licitație, iar GM va dona integral banii colectaţi Fondului pentru copii din Detroit care sprijină programe educaționale pentru familiile nevoiaşe. Este de așteptat ca pentru primul Corvette C8 să se ofere cel puțin un milion de dolari.
Între timp, aceeaşi redacţie a aflat cam cât aproximativ ar pierde producătorul per fiecare maşină vândută.
Prețul de bază al noului Corvette C8 Stingray în Statele Unite este de doar 59.995 de dolari americani (asta pentru o maşină cu motor natural aspirat montat central şi care poate face 0-97 de km/h în sub 3.5 secunde), iar o astfel de strategie de marketing i-ar aduce pierderi producătorului. Cu referire la informaţiilor unor insideri, Motor Trend scrie că General Motors ar pierde până la 20.000 de dolari pentru fiecare exemplar vândut, care nu are un minim de dotări opţionale.
Ţinând cont de costurile dezvoltării și producției noii generaţii Corvette, prețul de start urma să înceapă de la 79.995 dolari. Întrucât modelul a primit un nou aranjament al motorului și are nişte caracteristici dinamice mai bune, această sumă nu pare a fi prea mare. Pentru comparaţie, maşini cu o dinamică aproximativă precum noul Porsche 911, costă în SUA de la 97.400 de dolari, un iar Mercedes-AMG GT facelift de la 115.900 de dolari.
Din câte se pare concernul american General Motors a trebuit să stabilească un preț inițial de 60.000 de dolari pentru a nu pierde din vânzări. Prețul de bază scăzut a permis Chevrolet să realizeze o campanie de marketing de succes, însă dealerii nu au avut multe maşini de prezentare “goale”: de exemplu, maşinile de teste costă peste 80.000 de dolari.
Aceiași insideri au mai evaluat că cele mai rentabile exemplare pentru producător sunt cele în valoare de 80-100 de mii de dolari. În acest interval de preţ producătorul are de câştigat mai mult pe dotările opţionale.
Presa americană amintește că în primii ani ai lansării generației anterioare Chevrolet Corvette C7, prețul mașinii sport a crescut cu 4.000 de dolari. Probabil, dinamica creșterii prețului noului model va fi și mai mare, deoarece General Motors nu intenționează să vândă mult timp maşini de la care înregistrează pierderi. Până în prezent, noul Corvette are un preț de pornire atractiv, dar în termen de un an, lista de prețuri va fi revizuită, le-a spus colegilor de la Motor Trend un manager senior.
Cmentariile sunt închise